Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

De Maaltuin: een culinaire wandeling door Trompenburg

De Maaltuin is weer in de tuinen van Trompenburg te vinden. Je kunt hier nu je walking dinner boeken door de Trompenburg tuinen. De Maaltuin: een culinaire wandeling door Trompenburg.

De Maaltuin

Twee jaar geleden heb ik voor het eerst een diner van de Maaltuin bijgewoond in de Trompenburg Tuinen. Ik kan me nog goed herinneren dat dit een unieke ervaring was midden in de mooie tuinen vlakbij Kralingen. Dit was de eerste editie van de Maaltuin in Rotterdam. Deze maand is de Maaltuin voor de tweede keer te vinden in de tuinen van Trompenburg in Rotterdam. Je kunt hier nog steeds je tafeltje boeken tm eind juli. Ik neem je mee op een culinaire reis door de mooie Trompenburgse tuinen.

Ontvangst

Aan de ingang van de Trompenburg Tuinen worden we ingecheckt. Ook krijgen we een knapzak mee met benodigdheden voor onderweg. De vorige editie was er een grote tafel waar alle gasten plaats konden nemen. Door de huidige covid maatregelen is dit in 2021 anders. Leuk anders, want we gaan op walking dinner door de Trompenburg Tuinen. De Maaltuin heeft het vijf gangen diner verspreid over het terrein van de Trompenburg Tuinen.

Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Biodiversiteit

Dit jaar is het thema van de Maaltuin biodiversiteit. Een mooi thema waarbij er gebruikt gemaakt wordt van diverse ecosystemen. Voor de eerste gang wordt het rijke voedselbos van de Trompenburg Tuinen ingevlogen. In dit voedselbos creรซren mensen zelf samenstelling van planten, bomen en struiken met een hoog gehalte aan eetbare soorten. Een voedselbos is volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig. Naast het voedselbos kweken ze in de Trompenburg Tuinen de paddenstoelen ‘shiitake’. Ik hou er sowieso al van en het eerste gerechtje smaakt ons erg goed.

De Maaltuin: voedselbos gerechtje met shiitake.

We vervolgen onze wandeling naar gang 2

Voor onze volgende stop hoeven we niet ver te wandelen. We krijgen al snel gang twee geserveerd en dit is een bijzondere gang. We krijgen bouillon van linzen met schuim van waterkers. Het schuim wordt er aan tafel op gedaan en is heerlijk fluffy. Op deze manier soep eten is echt een feestje. Ondanks dat ik niet onwijs fan ben van linzen valt de soep echt in de smaak. Mede dankzij de schuim van de waterkers. Dit maakt de soep af met een heerlijke combinatie van verschillende smaken.

De Maaluin: bouillon van linzen met schuim van waterkers.

Gang drie met zelfgekweekte paksoi

De weg naar gang drie wordt vervolgd met een wat langere wandeling. Onderweg mogen we in een vijver vissen naar oranje eendjes. Net zoals je vroeger op de kermis wel eens hebt gedaan. Vriendinnetje Catherine had vrij snel beet en we vervolgden onze weg. We lopen langs een heus bijenhotel en we zien een reiger langs de mooie vijver van de Trompenburg Tuinen. Als derde gerecht krijgen we bietjes geserveerd met paksoi die gemaakt is met behulp van Aquatronics. Aquatronics is een systeem waarbij gewassen groeien op de afvalstoffen van vissen. Op de afvalstoffen van Tilapia en Meerval wordt onder andere Palsoi gekweekt. Een mooi verhaal รฉn een heerlijk gerecht.

De Maaltuin: rode bieten met zelfgekweekte paksoi.

Gang vier met heel veel mais

Gang vier ligt om de hoek. Gelukkig in een grote overdekte tent, want het begint een beetje te regenen. Tijdens deze vierde gang krijgen we maiskolf geserveerd met popcorn en polenta. Lekkere combinatie en erg leuk afgetopt met de popcorn.

De Maaltuin: gang vier met veel mais!

De afsluiting van deze avond

De avond sluiten we af met een dessert. Niet zo maar een dessert, maar een beleving met een toetje. Het dessert is een rabarbercompote met crumbles. Dit eten we niet samen op, maar apart met een koptelefoon en uitzicht op de natuur. Op de lepel zit een microfoon bevestigd. De bedoeling is om dit gerecht mindfull te nuttigen met de blik op de natuur gericht. Via de koptelefoon hoor je je eigen kiezen, het is voor mij een beetje wennen om de avond zo af te sluiten. Het dessert is erg lekker en met rabarber zit je in deze tijd natuurlijk altijd goed.

Er zijn nog kaarten te koop

Voor de Maaltuin zijn er nog kaarten beschikbaar. Deze kan je hier bestellen en je kan ook, net zoals wij, gaan voor een vegan diner. Overige dieetwensen kan je ook doorgeven of neem even contact op bij twijfel. De Maaltuin is er nog tot 1 augustus, dus bestel je tickets snel!

Klik hier voor meer reviews op de website van Rotterdamfood.

De Maaltuin: rabarber compote met uitzicht op de natuur.
Spread the love