Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Creamy plantbased fusilli

De klok is verzet en het is volop herfst. Tijd voor wat comfort food in de vorm van een creamy plantbased fusilli met kastanje champignons.

Herfstvibes

Af en toe een regenbui, eerder donker en de klok is weer verzet. Dit kan maar 1 ding betekenen en dat is dat het volop najaar is. De tijd van het jaar dat de champignons weer uit de grond komen en daar kook ik maar al te graag mee. Vandaag deel ik een plantaardig pasta recept voor creamy volkoren fusilli met je: kook je met me mee?

Ingrediënten voor 2 porties

125 ml. plantaardige room

120 gr. volkoren fusilli

een rode ui

een kleine groene peper

3 teentjes knoflook

8 kastanje champignons

6 cocktail tomaten

75 gr. biologische tomaten puree

snufje zwarte peper

een beetje olijfolie of ghee

1 tl. Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en verwijder de zaadjes en snijd de groene peper fijn. Kook de fusilli volgens recept en giet af. Rasp de knoflook in de koekenpan en voeg een beetje olie/ghee toe.
  2. Bak de ui, knoflook en groene peper in de koekenpan. Snijd de kastanje champignons in plakjes en de tomaten in vieren.
  3. Bak de kastanje champignons mee en voeg een snuf zwarte peper en de Italiaanse kruiden toe.
  4. Voeg de plantaardige room toe, samen met de tomaten puree en de cocktail tomaten. Roer alles goed door en doe de fusilli hierbij. Verdeel de inhoud van de pan over twee diner borden.
  5. Top af met een paar blaadjes basilicum en geniet van je creamy plant fusilli!

Meer recepten.

Creamy plantbased fusilli (diner bord van Gastrovino)

Spread the love