Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak nu vegan chocolade koekjes

Bak nu deze vegan chocolade koekjes. Ze zijn super lekker, snel gemaakt en nog eens hartstikke vegan ook! Doe ze cadeau als je wat te vieren hebt, eet ze tijdens valentijnsdag/moederdag. Of gewoon omdat je er zin in hebt: waarom ook niet… Maak ze snel met onderstaand recept.

Ingrediënten voor circa 20 koekjes:

125 gram Volkoren speltmeel

75 gram suiker

56 gram plantaardige margarine

2 el plantaardige melk

1 tl bakpoeder

1 tl vanille aroma

ter garnering:

50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Smelt eerst de boter in een pannetje en doe de overige ingrediënten bij elkaar in 1 beslagkom. Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Zodra de boter helemaal gesmolten is giet je dit bij de overige ingrediënten in de beslagkom. Mix alle ingrediënten kort met een mixer door elkaar tot het een redelijk glad beslag is. Verdeel het deeg in twee bolletjes en maak vervolgens bolletje 1 plat met een deegroller. Hierna kun je de koekjes in de gewenste vorm uitsteken. Zorg dat je een bakrooster klaar hebt staan met bakpapier erop, hier leg je de uitgestoken koekjes op.

Als je alle koekjes uit bolletje 1 hebt gestoken dan mogen deze 15 minuutjes de oven in op 180 graden. Ondertussen maak je deeg bolletje 2 plat en hier steek je vervolgens ook zo veel mogelijk koekjes uit. Deze leg je ook op een bakrooster met bakpapier en de mogen de oven in zodra de eerste koekjes eruit mogen. Na 15 minuten bakken in de oven draai je de koekjes om zodat ook de onderkant kan garen. Dit doe je ook bij de tweede lading koekjes. De koekjes laat je een uur afkoelen buiten de oven.

Garnering

Na dit uur breek je de pure chocolade in kleine stukjes dit doe je in een kleine kommetje. Vervolgens zet je een steelpannetje op een laag vuurtje: hierin zet je het kleine kommetje met chocolade zodat deze smelt. Zodra de chocolade gesmolten is kan je de koekjes hierin gaan dippen (voor een half hartje) of onderdompelen in de chocolade zodat je een heel chocolade koekje krijgt.

De koekjes laat je opnieuw afkoelen tot de chocolade niet meer afgeeft en droog is. Daarna kan je ze lekker opeten met een bakje thee of koffie.

Ter decoratie gebruikte ik de roze Nude Nest Bonbonnière van Kooktpunt

Spread the love

One Reply to “Bak nu vegan chocolade koekjes”

Comments are closed for this post.