Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

5 Tips voor een spetterend oud en nieuw (thuis)

Tips voor een spetterend oud en nieuw thuis
Oudjaarsdag 2020 wordt een avond om nooit te vergeten!

Ook oud en nieuw gaan we dit jaar niet uitgebreid vieren. We blijven thuis en ontvangen maximaal een aantal gasten, op anderhalve meter afstand, maar wat zullen we deze oudjaarsdag eens gaan doen. In dit artikel geef ik je tips waarmee je thuis alsnog een spetterend oud en nieuw kunt vieren. Ik ben heel benieuwd hoe oudjaarsdag eruit ziet in 2021, maar dit jaar houden we het rustig: wel zo relaxt na dit bizarre jaar..

Wat wij dit jaar doen

Vroeger vond ik het nog wel leuk om oudjaarsavond uitgebreid te vieren: naar vrienden, een weekendje weg of naar een event. Sinds een aantal jaar hebben mijn vriend en ik samen de zorg op ons genomen voor twee lieve katten. Sindsdien ben ik graag thuis deze avond zo ook dit jaar. We vieren het met z’n tweeën en hebben een deluxe diner besteld bij restaurant Héroine. Daarna kijken we The Masked Singer oud & nieuw special op RTL4. Wellicht nemen we eind van de avond nog een oliebol (ik neem er eentje per jaar), een kaasje van Ferme en een lekker glaasje champagne. Ik vind het helemaal prima zo, maar ik heb nog meer ideeën voor je:

1. Haal Ayla’s food en cocktails in huis

Mensen die mij goed kennen weten dat ik enorm fan ben van Ayla met al het lekkers rondom het Middellandse Zeegebied. Op dit moment heeft Ayla een stand waar ze o.a. warme drankjes verkopen. Ook kan je hier overdag je wijn/bubbels halen en je kan voor oudjaarsavond lekkere cocktails en Ayla’s Holiday Box bestellen via deze link naar de website.

2. Een lekker kaasplankje tijdens oudjaarsavond

Wat is een oudjaarsavond zonder een lekkere borrelplank met verrukkelijke kaasjes voor het hele gezin… Wat denk je van de Rotterdamsche Oude, een lekkere camembert met toastjes en heerlijke andere delicatessen!? De Kaashoeve Rotterdam is deze week geopend van maandag tm donderdag en je kunt er terecht voor allerlei lekkers. Eet je vegan: geen probleem, want de Kaashoeve verkoopt sindskort ook heerlijke vegan kaasjes o.a. die van Max & Bien. Openingstijden van de Kaashoeve en meer informatie kan je vinden op de website.

3. Thuis voor de buis

Niks mis met gewoon een avondje thuis voor de buis! Met Pathé Thuis kijk je lekker vanuit huis leuke films. Pak er wat lekkers bij zoals de nieuwste spicy snacks van Kelly Loves. Zelf kijk ik regelmatig ook series via o.a. Videoland het is, na zo’n jaar, heerlijk om even je gedachten op nul te zetten en lekker even wat series weg te kijken en wat cabaret.

4. Rotterdam Light!

Als Limburgse die een tijd in Brabant (Eindhoven) heeft gewoond ben ik super benieuwd naar het Rotterdamse initiatief: Rotterdam Light. In Eindhoven woonde ik jaarlijks GLOW bij en ik kan je vertellen dat ik dit ieder jaar weer indrukkend mooi vind.

Om drukte te voorkomen wordt deze spectaculaire lichtshow opgenomen op een onbekend tijdstip. De opnames vinden dan plaats vanaf 60 verlichte pleinen in Rotterdam. De beelden worden tijdens oudjaarsavond uitgezonden en het is helaas nog niet bekend middels welke zender de show te zien is. Wie weet zap jij er deze avond wel naartoe.

5. Big Bang 2021 by Villa Thalia

Op donderdag 31 december kan je van 21.00 – 01.00 uur via een link op de kanalen van Villa Thalia aanhaken via een livestream. Op deze manier kan je online feesten vanuit de woonkamer met je huishouden. Ook is het mogelijk om je eigen Newyearseve box te bestellen voor €22,50, deze is te bestellen en af te halen bij George Cocktails & Food. Klik hier voor meer informatie en het persbericht.

Wat je deze oudjaarsavond ook gaat doen…

Blijf thuis bij klachten

Houd 1,5 meter afstand

Vermijd drukte (lijkt me logisch)

Ontvang maximaal 3 gasten (maar liever niet)

STAY SAFE AND HEALTHY

Op een gezond en gelukkig 2021!

2021 gezond beginnen – maak dan deze vegan cocoa pindakaas bliss balls, klik hier voor het recept.

Tips voor een spetterend oud en nieuw thuis
Spread the love