Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Zonvakantie bij Pine Cliffs Resort

Zonvakantie bij Pine Cliffs Resort. Mijn eerste vakantie in Portugal is een feit. Ik heb mijn eerste vakantie in Portugal genoten van al het moois in de Algarve. Lees meer over deze vakantie en het prachtige resort.

Reizen tijdens een pandemie

Eigenlijk is dit reisverslag een terugblik naar vorig jaar. We zijn toen in september naar de Portugese Algarve gegaan en dit land was toen een van de weinige landen met een positief reisadvies. Portugal stond sowieso al hoog op mijn lijstje en we vonden online Pine Cliffs Resort. Bij terugkomst veranderde de situatie erg snel en de tweede lockdown volgde in het najaar. Omdat ik het toen niet gepast vond erover te schrijven doe ik dit nu alsnog. We hebben namelijk ondanks de maatregelen enorm kunnen genieten van deze zonvakantie.

Ik moet zeggen dat ik het wel even eng heb gevonden om in het vliegtuig te stappen. Toch heb ik dit ervoor over, ik ben iemand die ergens anders beter tot rust kan komen én enorm kan genieten van zonnig weer. Van Rotterdam naar Faro doe je er zo’n drie uur over in het vliegtuig. Rotterdam Airport vind ik dan echt ideaal, het scheelt je een hoop tijd vergeleken met eerst nog reizen naar Schiphol. De reis van de airport in Faro naar het hotel duurde ook niet lang. Pine Cliffs Resort ligt op 32 kilometer afstand van Faro. We hebben circa 30 minuten in de bus gezeten en deze was toen heel rustig.

Pine Cliffs Resort ligt bovenop deze cliff.

De hotelkamer en verzorging

De hotelkamer bij Pine Cliffs Resort is goed verzorgd. Bij aankomst ziet deze er netjes uit en de kamer wordt dagelijks schoongemaakt. Er is een koelkast aanwezig op de hotelkamer en je kan tegenover het resort je inkopen doen bij een lokale supermarkt. Het assortiment vonden wij aardig uitgebreid en de prijzen zijn normaal. We haalden hier voornamelijk flessen water omdat we gebruik maakten van halfpension qua verzorging. Bij halfpension zit het ontbijt en diner inbegrepen bij de prijs. De drankjes overdag en ’s avonds dien je zelf te regelen of je kan tegen betaling drinken halen aan de bar. Wij waren veel op het resort voor deze relax vakantie en halfpension beviel ons prima. Het diner had voor mij wat uitgebreider gemogen, maar er was op dat moment sprake van een beperkte menukaart doordat het resort heel rustig was.

We genoten buiten van een prima ontbijtje.

Overige faciliteiten en de omgeving

Zonvakantie bij Pine Cliffs Resort betekend volop genieten van de natuur en rust. Aan het resort ligt een super luxe golfbaan, hier kan je uiteraard een reservering maken. Er zijn een aantal zwembaden op het resort, er is een fitnesseruimte, binnenzwembad, wellness, tennisbaan, er zijn (normaliter) meerdere restaurants en er is zelfs een champagnebar. Het personeel van Pine Cliffs Resort is uiterst vriendelijk en leeft strikte regels na m.b.t. hygiëne. In het restaurant moet je een mondkapje op tot je zit of je kan lekker op het terras plaatsnemen. Het resort ligt bovenop een cliff en er gaat een trap naar beneden. Volg deze dan kan je een lange strandwandeling maken. De Algarve en dit resort vind ik echt de moeite waard!

Klik hier voor meer blogs over travel/city.

Relaxen aan het zwembad bij Pine Cliffs Resort.

Spread the love