Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Zalig dineren bij restaurant Joelia

Dineren op tweede pinksterdag

Op tweede Pinksterdag ben ik gaan dineren bij restaurant Joelia aan de Coolsingel in Rotterdam. Dit restaurant heeft een Michelinster en is gevestigd in het Hilton hotel. Het restaurant is stijlvol ingericht en straalt rust uit. De tafels staan op goede afstand van elkaar en alles is perfect gedecoreerd. Nadat ik heb plaatsgenomen in de mooie stoel krijg ik homemade cashewnootjes met ras el hanout en deze zijn verrukkelijk. Een goed begin van het diner bij Joelia.

Heerlijk 10 daagse

De menukaart wordt doorgenomen en de medewerkers staan er voor open om mee te denken over aanpassingen. Al snel volgen er twee amuses en de eerste gang. Ik maak gebruik van de Heerlijk 10 daagse actie en het menu bestaat uit vier gangen waarbij ik zelf als extra supplement kies voor de kaas. Ik houd enorm van kaas en een extra gang met kazen sla ik zeker niet af. De eerste gang bestaat uit kabeljauw met tomaat en parmezaan. Daarbij wordt heerlijk vers brood en boter geserveerd. Normaal gesproken probeer ik van het brood af te blijven, maar dit broodje kan ik niet weerstaan.

De tweede gang bestaat uit rode mul, wortel, sinaasappel en dragon. Dit gerecht smaakt heerlijk fris en de smaken bij elkaar vormen een geweldig geheel. Het gerecht sluit perfect aan bij deze warme zonnige dag en zorgde voor een verfrissend moment.

De derde gang bestaat oorspronkelijk uit maiskip, asperge en fregola. Voor mij hebben ze het gerecht aangepast naar vis i.p.v. kip omdat ik bij de reservering had aangegeven geen vees te eten. Een heerlijk seizoensgewonden gerechtje.

 

Mijn favoriete gang: het kaasplankje!

Nu komen we bij mijn favoriete gang aan. Het zalige kaasplankje. Op de plank in elk geval: trappisten kaas (nr2), gerijpte kaas (nr3) en een kaas met een druivenkorst. Ik vond alle kazen heerlijk. Kaas kan bij mij eigenlijk nooit tegenvallen.

De ultieme afsluiting van het diner

Het is alweer tijd voor het dessert. Dit bestaat uit: aardbei, karnemelksorbet, pavlova en advocaat. De verse aardbeien in combinatie met pavlova en advocaat maakte dat dit diner heerlijk werd afgesloten. Het was een geslaagd diner en de ambiance is het zeker waard om een bezoek te brengen. 

Zalig dineren bij restaurant Joelia

Ik kan restaurant Joelia van harte aanbevelen. Klik hier voor meer informatie op de website. Op dit moment biedt Joelia ook takeaway boxen aan klik hier voor mijn artikel over de restaurant at home boxen.

Spread the love

2 Replies to “Zalig dineren bij restaurant Joelia”

Comments are closed for this post.