Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Heerlijk dineren bij restaurant Kite

Afghaans dineren
Vanavond ben ik heerlijk gaan dineren bij restaurant Kite en in deze blog deel ik mijn gerechten, foto’s en ervaringen. Restaurant Kite is een restaurant (en bar) gelegen aan de Westblaak 160. Het is geopend sinds mei en nu sinds 9 weken geopend. Toevallig liep ik hier vorig weekend nog langs, het wekte meteen mijn interesse. Niet veel later werd ik uitgenodigd voor een etentje en daar zei ik geen nee tegen ;-). Op het menu staan veel Afghaanse gerechten, je kunt kiezen voor shared dinner of een verrassingsmenu van drie, vier of vijf gangen. Ik ga voor een driegangen verrassingsmenu. Ik heb nog niet eerder kennisgemaakt met de Afghaanse keuken en ik laat me vandaag graag verrassen door de kok.

Inrichting van dit restaurant
Wow, dit restaurant is zo mooi ingericht naar mijn mening. Het is helemaal mijn smaak en stijl. De lamp die boven de ronde tafel hangt zou ik zo graag ook thuis willen ophangen en de kleur van het behang inclusief het design is zo prachtig. Ik hou hier echt van. Het restaurant, de keuken en tafels zijn rondom de bar gezet en het oogt als een mooie ruimte die rust uitstraalt. De bar lijkt me ook een leuke plek om gewoon een drankje te drinken na een dagje stadten.

Voorgerecht
Als voorgerecht ga ik voor de Sambosa groente, dit is een vegetarisch pasteitje met seizoensgroenten. Het pasteitje was enorm goed gevuld met allerlei groenten en was heerlijk krokant. Het gerecht doet me een beetje denken aan een vegetarische loempia, maar is toch echt anders. Je proeft niet te veel deeg, het pasteitje is heerlijk krokant en dun waardoor je de groenten echt goed proeft. Bij dit gerecht drink ik overigens de mix drink ‘Damrak’. Dit is een heerlijk frisse cocktail met citrus. De cocktails maken ze met veel aandacht en er gaan echt veel verschillende ingrediënten in.

Hoofdgerecht
De vriendelijke serveerster komt eerst de borden en het bestek brengen. Daarna volgen er heel veel kleine gerechten. Op de foto zie je onder andere: Korma Kachalo (gesmoorde aardappels in een saus van kurkuma, ui, knoflook en tomaat), Sabzi (zacht gegaarde spinazie met versgemalen koriander en Afgaanse kruiden), Banjan (gebakken en gestoofde aubergine met knoflook en tomaat en een sausje van yoghurt en mint), Kofta (gehaktballen met een saus van tomaten), Lamskorma (gesmoord lamsvlees in een kruidige curry) en Kip Korma (curry van malse kippendijen). Het was allemaal super lekker en ook bereid met heerlijke kruiden. Ik ben sinds dit etentje echt fan van de Afghaanse keuken! Ik houd echt van spicey gerechten en je proeft gewoon dat deze gerechten zijn bereid met aandacht en liefde voor het eten.

Nagerecht
Hier keek ik zo enorm naar uit omdat ik al heerlijke desserts voorbij zag komen op het Instagram account van Kite. De desserts zagen er prachtig opgemaakt uit. Zo ook het gerecht dat ik hier heb gegeten. Als nagerecht at ik hier de Lavacake, gevuld met heerlijke warme chocolade, amandelkoek en vanille-ijs. Ook zit hier een verse aardbei en framboos bij. Wow dit gerecht smaakt net zo lekker als het eruit ziet, zo heerlijk! De chocoladevulling was goed warm en dit was heerlijk in combinatie met het vanille-ijs.

Heerlijk dineren bij restaurant Kite
Restaurant Kite en de mensen zijn bereiden en serveren alles met passie dit zie, voel en proef je gewoon. Het eten en drinken wordt bereid met veel verschillende ingrediënten en kruiden wat maakt dat de smaken perfect bij elkaar komen. Eerlijk gezegd had ik van te voren geen flauw idee wat ik kon verwachten van de Afghaanse keuken en ik ben enorm verrast op de eerste dag van mijn vakantie. Deze zaak verdient het om een goed lopende zaak te worden en ik kan jullie dit restaurant echt aanraden als je een keer wat anders wilt proberen dan de italiaan, sushi of ramen. Ga eens langs en tag @rotterdam.food op Instagram.

Klik hier om te lezen over mijn vorige review over restaurant Joelia. 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *