Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegetarische pan lasagne

Een vers bereide lasagne uit de pan met veel groenten, maak nu dit makkelijke recept voor vegetarische pan lasagne.

De koudere dagen breken aan en dan is niets beter dan een warm bordje comfy food. Lasagne is dan vaak favoriet, maar dat is soms best wel een gedoe om te maken. Gelukkig bestaat er ook pan lasagne, dit gerecht kan je in een moeite door lekker in de pan bereiden. Ideaal voor na een werkdag of juist voor een feestelijke gelegenheid voor bij een kerstbrunch of diner.

Ingrediënten voor circa 4 porties

1000 gram tomaten passata

240 gram lasagne bladen

150 gram vegetarisch gehakt

2 paprika’s

een ui

drie teentjes knoflook

200 gram champignons

tien basilicum blaadjes

250 gram cherry tomaten

een theelepel oregano

een bol mozzarella

evt. wat rucola

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en rasp de knoflook. Snijd de paprika in stukjes, halveer de cherry tomaten en snijd de champignons in plakjes.
  2. Bak de ui en knoflook in een scheutje olie in de pan. Voeg het vegetarisch gehakt, de champignons en de paprika toe, bak dit 5 minuten mee. Giet de tomaten passaat erbij met een snuf peper en de oregano. Roer dit allemaal goed door elkaar.
  3. Voeg dan de lasagne bladen toe, breek deze waar nodig en roer dit door de pan. Zorg ervoor dat de lasagne bladen niet aan elkaar gaan plakken. Voeg eventueel wat water toe als de saus minder vloeibaar wordt.
  4. Kook de lasagne gaar, bij mij duurde dit circa 20 minuten op laag vuur. Verkruimel de mozzarella over de lasagne en laat dit 10 minuten smelten in een gesloten pan.
  5. Top de lasagne af met wat basilicum blaadjes en serveer met rucola!

Klik hier voor meer tips rondom de feestdagen.

Vegetarische pan lasagne met de Le Creuset braadpan *gekregen
Spread the love