Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Nieuw in Rotterdam: The Fat Fox

The Fat Fox is een gloednieuw restaurant aan de Schiedamse Vest en onlangs geopend. Je kunt hier genieten van het shared dining concept (met veel vega opties) en een avondje genieten met vrienden.

The Fat Fox: shared dining

Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet door vriendelijke medewerkers. The Fat Fox heeft een warm en cozy interieur waar je je meteen heel relaxt voelt. Beneden aan de bar is veel ruimte, je kunt hier gezellig een drankje doen of plaatsnemen aan de hoge tafels. Er is meer, boven is nog een mooie ruimte die voelt als een huiskamer. Er staan prachtige banken en er zijn toffe plekjes met uitzicht op de bar.

De enige juiste omschrijving voor de menukaart is: uitgebreid. Er is een uitgebreide kaart met mocktails, cocktails, gin tonics, wijnen en bier. Op het food menu staan diverse shared dining gerechtjes en er is véél vegetarisch mogelijk. Daarnaast serveert The Fat Fox ook vis en vlees gerechtjes. Wij beginnen met een crispy starter: aubergine chips.

Een tafeltje vol met gerechtjes om samen te delen

De smaakcombinaties vind ik opvallend goed. De aubergine chips zijn op smaak gebracht met zeezout en maple syrup, het smaakt echt goed. In mijn enthousiasme wil ik vanalles proeven. We zijn met z’n tweetjes uit eten en hebben 8 gerechtjes besteld in twee rondes. Als je een kleine eter bent dan raad ik je aan om zes gerechtjes te bestellen met z’n tweetjes.

Burrata di Puglia

De Burrata di Puglia wordt op kamertemperatuur geserveerd (love it) en is mooi opgemaakt met bloemetjes, pijnboompitjes, kruiden en chili. Het smaakt zoals het eruit ziet: zalig! Verder bestellen we ook nog frietjes met truffelmayo en parmezaan, deze zijn echt royaal belegd en een aanrader. We sluiten de avond af met een heerlijk kaasplankje en we hebben echt genoten van een avondje shared dining.

The Fat Fox – Schiedamse Vest 30

Klik hier voor meer restaurant reviews.

Rode bieten met vijgen, dadels en mint labneh
Spread the love