Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Maak nu deze Koningsdag Mon Chou taart!

Het is weer koningsdag en dat vieren we wederom gewoon thuis. No worries, want met dit recept zet jij wat lekkers op de keukentafel. Lekker voor het hele gezin! Maak nu deze koningsdag Mon Chou taart!

Oranje Mon Chou taart

Het is vandaag koningsdag en help, je hebt geen gebak in huis.. Geen zorgen, want met dit makkelijke recept tover jij toch je oranje gebak op tafel. Must haves: Mon Chou kaas, een pak koekjes, wat boter, jam en vruchtjes. Here we go!

Ingrediรซnten

200 gram biscuits (ik gebruikte San Francisco van verkade)

170 gram plantaardige margarine

voor de vulling:

1 zakje klopfix

300 gram Mon Chou

400 ml opklopbare room

1 zakje vanille suiker

topping:

175 gram mandarijnen (evt. uit blik)

1 pot abrikozen jam

Bereidingswijze Koningsdag Mon Chou taart

  1. Weeg de koekjes af en plet deze met behulp van een deegroller. Doe de geplette koekjes in een beslagkom en smelt de boter in een pannetje.
  2. Pak een springvorm en vet deze in met Ghee. Meng de boter in de beslagkom met de koekkruimels en doe dit geheel in de springvorm. Verdeel het over de bodem en druk dit aan met een vork. Zet de springvorm in de koelkast en laat dit een uur of drie afkoelen.
  3. Klop dan de slagroom met de klopfix + vanille suiker. Voeg de Mon Chou toe wanneer de slagroom dikker is geworden en mix dit tot een glad geheel. Giet dit Mon Chou/slagroom mengsel in de springvorm en laat de Koningsdag Mon Chou taart vier uur opstijven.
  4. Na vier uur kan je de abrikozen jam en oranje mandarijntjes verdelen over deze Koningsdag Mon Chou taart.
  5. Snijd een stuk af en geniet van Koningsdag!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love