Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bananen kwark muffins

Ingrediënten voor 10 bananen kwark muffins

1 banaan

1 ei

1 tl speculaaskruiden

2 tl bakpoeder 

50 gram rozijnen

250 gram vanille kwark

200 gram volkoren tarwemeel (ik gebruikte deze van de Notenshop)

toppings:

bakje kwark

blauwe bessen compote (ik gebruikte deze van Healthy People)

Bereidingswijze:

Pak een bakje met lauw water en wel de rozijnen hier circa 10 minuten in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dan prak je de banaan, doe hier het ei en de kwark bij en meng dit met een vork. Voeg nu ook de volkoren tarwemeel, de bakpoeder en de speculaaskruiden toe. Meng dit kort tot een beslag en giet de rozijnen af. Meng de rozijnen door het beslag en vul 10 muffin vormpjes met dit beslag.

Doe de muffinvormpjes evt. nog in een muffinhouder en laat deze 20 minuten bakken in de oven op 20 graden. Hierna haal je ze uit de oven en laat je de muffins afkoelen op een bakrek.

Na een kleine 10 minuten zijn de muffins voldoende afgekoeld en kun je ze eten. Zelf at ik de muffins met een bakje kwark en wat bosbessen compote van Healthy People. Smakelijk!

Spread the love