Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Things to do in Rotterdam

Eurovision 2021 gaat plaatsvinden in onze stad Rotterdam. Het inspirerende me om een artikel te schrijven over things to do in Rotterdam! Een lijstje met veelzijdige tips over wat je zoal in Rotterdam kunt doen en zien.

Kunstzinnige streetart naast Ahoy

In april heeft kunstenaar Tymon de Laat een geweldige muurschildering gemaakt van Jeangu Macrooy. De Nederlandse inzending voor Eurovision 2021 staat groots afgebeeld tegenover Ahoy Rotterdam. Neem de metro of NS fiets naar Rotterdam Zuid en bewonder deze toffe streetart! Lees snel verder over meer things to do in Rotterdam!

Neem de Watertaxi en geniet van het uitzicht

Dit vind ik zelf ook nog steeds te gek om te doen! Neem de watertaxi en leg een afstand af over het water. Je kan de watertaxi nemen bij o.a. Hotel New York en de Veerhaven. Reserveren is niet verplicht, je kunt meevaren als er genoeg plek is. Mondkapje is verplicht tijdens de boottocht. Extra tip: reserveer een uitgebreide tour over het water, dan heb je voor langere tijd een watertaxi en kan je Rotterdam bewonderen vanaf het water. Hier kan je meer informatie vinden over de watertaxi.

Hotel New York: een plek met een Rotterdams verhaal

Na de watertaxi kan je ervoor kiezen om uit te stappen bij Hotel New York. Hotel New York in Rotterdam is het voormalig hoofdkantoor van de HollandAmerika-lijn. Een mooi stukje historie in onze stad, want hier vertrokken vroeger duizenden landsverhuizers naar Noord-Amerika! Over zee waagden zij de tocht met de hoop op een beter leven. Nog steeds meren op deze plek gave cruiseships aan bij de cruiseterminal. Deze worden dan bevoorraad en hopelijk mogen er ook snel weer reizigers aan boord. Maar hรฉ even terugkomend op Hotel New York, want Hotel New York is meer dan alleen een hotel. Hier kan je een geweldig terras vinden met uitzicht op de Maas! Een echte mustsee dus om hier een drankje en een hapje te doen. Check de website voor meer info en reserveringen.

Bezoek de Markthal

De Markthal Rotterdam is open to visit! Proef Rotterdam en haal hier je delicatessen en boodschappen. In de Markthal kan je veel verschillende ondernemers terugvinden onder een dak. Wereldse smaken en kruiden. Zelf ben ik fan van de super uitgebreide kramen met kruiden, noten en lekkernijen. Bij het Kroketloket kan je terecht voor verschillende soorten kroketjes, bij de Snoepkont schep je een lekkere snoepzak en vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Wah Nam Hong. Tip: neem de trap omhoog en bekijk ook het te leuke porseleinen servies!

Eurovision online

Niet getreurd als je niet in de gelegenheid bent om dit jaar naar Rotterdam te komen, er zijn online nog genoeg mogelijkheden. Zo is Eurovillage online ingericht als fanzone. Op deze manier kan jij er toch bij zijn: bezoek de Markthal, het Depot en ga virtueel abseilen in een 3D omgeving. Klik hier voor meer info.

Klik hier voor meer artikelen over travel/city.

Spread the love