Pistache croissant rolls
november 26, 2024

Croissantjes bewaar ik altijd voor speciale momenten. Voor de feestdagen heb ik nu een makkelijk recept gemaakt voor pistache croissant rolls: bak je mee?
Speciale momenten
Tijdens feestelijke dagen eet ik graag een croissantje, doordat dit voor mij een speciaal moment is kan ik er dan extra van genieten. Tijdens de feestdagen neem ik dan zeker ook een lekkere croissant, misschien wel deze met een lekkere laag pistache crème of toch eentje met roomboter en kaas.. Allebei zo lekker! Tijdens de feestdagen mag je echt uitpakken voor de brunch, daarom heb ik een recept gemaakt voor pistache croissant rolls. Je maakt ze heel eenvoudig met slechts een paar ingrediënten en afbakken maar..
Ingrediënten voor 12 pistache croissant rolls
2 x vers bladerdeeg op rol a 270 gram
een handje pistache kruimels
160 gram pistachepasta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol allebei de rollen bladerdeeg uit en laat deze op het bakpapier zitten. Smeer de pistachepasta over 1 vel bladerdeeg en verdeel de helft van de pistache kruimels erover.
- Leg het andere vel bladerdeeg op het besmeerde vel en druk een beetje aan. Snijd, met behulp van een pizzasnijder 12 repen in de breedte van het bladerdeeg vel. Rol de repen op leg ze in de ronde vorm van een cupcake bakvorm. Top af met de overige pistache kruimels en bak de pistache croissant rolls 20 minuten af op 200 graden. Laat ze circa 10 minuten doorgaren in de cupcake vorm.
Meer inspiratie voor de feestdagen.
