Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Gastblog Eline Oosterbosch: als Brabander naar de grote stad

Sajoer Rotterdam

Rotterdam is de stad waar ik iedere vakantie ging logeren bij mijn opa en oma. Dan gingen we in de Euromast of gezellig naar de bioscoop. Het is de stad waar ik langzaam verliefd op werd, want Rotterdam heeft voor mij echt iets nostalgisch. 

Misschien moet ik mezelf eerst even ietsje beter voorstellen. Hoi! Ik ben Eline Oosterbosch van Foodies Eindhoven. Inmiddels ben ik ook actief als Foodies Rotterdam, aangezien ik er regelmatig te vinden ben. Ik ben een echte boekenwurm en schrijf notitieboekjes vol over alles wat er allemaal in mijn hoofd rondspookt. Ondertussen sjouw ik ook altijd een grote rugzak vol spullen mee. Zo gaat mijn camera altijd met me mee op pad, maar zitten er ook vaak nog sportspullen in aangezien ik daar al mijn energie in kwijt kan. Oftewel, hoi ik ben Eline en ik kan niet stilzitten. 

Maar genoeg over mij en terug naar de grote stad. Ik werd verliefd op de stad door de geweldige foto’s van de Groene Meisjes en Jennie from the blog. Via Instagram legde ik nieuwe contacten en deze contacten groeide uit tot ware vriendschappen. Hierdoor leerde ik ook Marisa kennen en sindsdien gaan we keer op keer op pad. Soms kom ik naar Rotterdam en soms duiken we Eindhoven in. Jullie hebben een Lush, ik heb Intelligencia (zeker de moeite waard om voor in de trein te stappen). 

Een van de fijnste plekjes in Rotterdam vind ik de Kralingse Plas. Een ronde om de plas heen was me toch echt iets verder dan gedacht, maar gelukkig zit halverwege De Tuin van de Vier Windstreken. Heerlijk om daar aan het water te zitten en te genieten van een lekker wijntje. Daarnaast kun je vlakbij de Kralingse Plas ook suppen! Wisten jullie dat? Vanaf nu is dit mijn favoriete activiteit om te doen en zodra het weer beter wordt, zul je me daar geregeld gaan vinden samen met Marisa. Ze is namelijk een echte Instagram friend die me heel dierbaar is. 

Eline Oosterbosch bij Lilith

Naast de Kralingse Plas is Lillith een van mijn favoriete plekjes. De pancakes zijn er gewoon geweldig en ofcourse mijn geliefde açaibowl. Zodra er açai op de kaart staat ben ik helemaal gelukkig en zal ik niet snel iets anders kiezen. Een van mijn eerste hotspots die ik ontdekte in Rotterdam is Sajoer. Healthy en vooral super lekker. Ik weet nog dat ik hier uren buiten heb gezeten met een vriendin om samen te sparren over alle doelen die we nog wilden gaan bereiken. Ik kan nog niet zeggen dat ik ze behaald heb, maar wel dat ik steeds meer vanuit mijn hart en passie aan het leven ben. Daardoor ga je echt steeds meer stralen! 

Oftewel Rotterdam heeft echt iets in me losgemaakt. Het liefst zou ik er gewoon een tijdje komen wonen. Om helemaal op te gaan in die stadse vibes, maar me dan toch af en toe terugtrekken bij de Kralingse Plas. Uiteindelijk ben ik wel een echt natuurmens en heb ik de heerlijke boslucht nodig om me te kunnen ontspannen. Maar wie weet wat de toekomst gaat brengen als Brabander in de grote stad.

Deze gastblog is geschreven door Eline Oosterbosch. Eline Oosterbosch schrijft artikelen voor haar website: Foodies Eindhoven en beheert daarnaast ook twee food gerelateerde Instagram accounts: Foodieseindhoven en Foodiesrotterdam.

Spread the love