Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Verslag van het event met (food)bloggers in de Kookstudio van Belle

Op zaterdag 7 september organiseerde ik een event voor (food)bloggers in de Kookstudio van Belle. Hierbij zijn we zelf de keuken in gegaan om gerechten te bereiden. Het was een gezellige en geslaagde dag. Internationale invloeden uit verschillende keukens zijn hierbij omgezet in heerlijke gerechten. Hierbij een kort verslag met foto impressies. 

Ontvangst van de foodbloggers

Een voor een druppelden de foodbloggers mooi op tijd binnen. Een welkomsthapje staat klaar en iedereen maakt kennis met elkaar. Na een een welkomstwoord van Kristel (eigenaresse Kookstudio van Belle) en Paulami (SpicetripwithPaulami) gaan we wandelen door de Afrikaanderwijk.

Markt op het Afrikaanderplein

Intussen zijn we met de Foodbloggers naar de markt gegaan. Op woensdag en zaterdag is er markt op het Afrikaanderplein. Deze markt op het Afrikaanderplein heeft ruim 200 kramen en is daarmee een van de grootste markten van Nederland. De markt verkoopt prachtige verse producten tegen een mooi prijsje. De place to be voor een foodblogger.

markt op het Afrikaanderplein

Hierna zijn we naar Pommeroos gelopen waar diverse Surinaamse producten worden verkocht. Hier mochten we een bara proeven, voor mij een nieuwe snack aangezien ik deze alleen een keer had voorgeproefd voor het event.

Bara’s

Bara is een Surinaamse/Hindoestaanse snack gemaakt van gekruid deeg dat wordt gefrituurd. Deze doet me denken aan een hartige oliebol. De bara kan geserveerd worden met een pittige sambal. Na het proeven van een bara zijn we terug naar de kookstudio gelopen waar we beginnen aan het volgende onderdeel.

En nu zelf aan de slag in de keuken

Intussen is de kookstudio voorbereid door Paulami die alle ingrediënten en keukenspullen heeft klaar gelegd. Vandaar dat we meteen in kleine groepjes aan de slag kunnen gaan. Ik maak met mijn groepje de kruidige gehaktballetjes in een licht pittige tomatensaus. Omdat we alleen vegetarische gerechten bereiden is dit gerecht bereidt met 100% plantaardig gehakt van Naturli.

koken met plantaardig Naturli gehakt

Ondertussen gaat een ander groepje aan de slag met de geitenkaas van Bettine. Hiermee zijn een geitenkaas/tomaat salade gemaakt en zijn er (zelfgemaakte) tortilla wraps gevuld met geitenkaas en pompoen. Uiteraard maakt weer een ander groepje de zoete aardappelkoekjes naar het recept van Paulami.

Khadija bakt de zoete aardappelkoekjes

Inmiddels heb ik de eettafels boven de kookstudio gedekt. Dan worden de zelfbereide gerechten door de foodbloggers op tafel gezet. De eettafel staat binnen no time aardig vol. De gerechten zijn voornamelijk geïnspireerd op de Spaanse/Mexicaanse, Indiaase en Surinaamse keuken. Als afsluiter heeft Paulami nog een heerlijke dessert en koekjes na verzorgd. 

De Kookstudio van Belle

tafeltje vol

Als je meer wil weten over de kookworkshops van de kookstudio van Belle dan hier voor meer info. Paulami verzorgd ook regelmatig workshops in Rotterdam. Hou hiervoor haar eigen website in de gaten.

Dit event is mede mogelijk gemaakt door

Hierbij wil ik alle partners bedanken die hebben bijgedragen aan het event in de Kookstudio van Belle.

Bettine Geitenkaas 2x full-size geitenkaasjes voor de foodbloggers goodiebag + geitenkaas tijdens het event

Foodelicious – full-size fles azijn in bijzondere smaken voor de foodbloggers goodiebag + azijn tijdens het event

Handsofmychocolate by EVDM Agency – full-size Birthdaycake reep chocolade in de goodiebag

Bites we Love – full-size zakje bites we love diverse smaken in de goodiebag

Australian Homemade – full-size doosje organic thea diverse smaken in de goodiebag

Allenbrands Gourmet Popcorn – mini verpakking popcorn in de goodiebag

De Rotterdamsche Oude – full-size Rotterdamsche Oude Kaas in de goodiebag

Spread the love