Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bloggerslunch bij Bettinehoeve

Vorige week was ik op uitnodiging van Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen aanwezig bij de bloggerslunch bij Bettinehoeve in Etten-Leur. We begonnen deze dag met een bezoekje aan de geiten van geitenhouderij de Hoon waar eigenaar Jasper ons een rondleiding geeft.

Bij binnenkomst ligt er een kat in de schuur die ik echt even moet aaien haha. De kat zelf heeft daarbij ook de taak om de overlast van muizen tegen te gaan. We komen de stal binnen en mogen de geiten aaien, ook nemen we uitgebreid de tijd de mooie plaatjes te schieten. Daarna zien we de plek waar de geiten worden gemolken en Jasper verteld dat hij dit klusje in zijn eentje kan klaren in een uur of twee. Al na een aantal dagen weet de geit hoe het systeem met dichtvallende deurtjes werkt en worden de geiten achter elkaar gemolken met behulp van een machine. We krijgen de opslagtank te zien en vervolgen onze weg naar de Bettinehoeve waar  Bettine geitenkaas gevestigd is.

Eenmaal aangekomen bij Bettinehoeve staat er een heerlijke plank met o.a. Bettine geitenkaasjes op ons te wachten. De plank is super mooi opgemaakt en de kaasjes zijn erg smaakvol (maar dat wist ik al wel, ik koop al heel lang de kaasjes van Bettine).

Niet lullen, maar poetsen: we gaan nu zelf aan de slag in de keuken. Iedereen maakt (samen) een recept. Ik maak in mijn eentje de salade met appel, walnoten en cranberry’s. Als iedereen klaar is met het maken van haar recept nemen we plaats aan tafel en die staat vol met allemaal lekkers: quiches en plaatpizza met Tante Fanny degen salades, brood met smeersels/geitenkaasspreads, bladerdeeghapjes, pompoen, rode kool en nog meer.

Na deze heerlijke maaltijd krijgen we een rondleiding door de plek waar de Bettine geitenkaas gemaakt en verpakt wordt. Heel netjes neem ik hier mijn camera niet mee dus hier heb ik helaas geen foto’s van. Het was een super leuke dag en het is ook geweldig om te zien waar het product wat jij koopt en zo graag eet vandaan komt. Bij mij zorgt dit voor bewustwording: ik woon in een grote stad waar je naar de Albert Heijn als je iets nodig hebt en soms sta ik te weinig stil bij de natuur en waar producten vandaan komen/worden gemaakt.

Aan het einde van de middag krijgen we nog de gelegenheid om zelf geitenkaasjes in te pakken met spek, ik heb dit niet gedaan (ik eet geen vlees) en gaan we met een enorm gevulde goodiebag naar huis. Dank in het bijzonder voor Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen, geitenhouderij de Hoon, Bettine Geitenkaas en Tante Fanny Degen voor deze gezellige dag!

Spread the love