Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vier Bevrijdingsdag met de Vrijheidsmaaltijdsoep

Op 5 mei is het weer Bevrijdingsdag. De dag waarop we stilstaan bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Chef Yvette van Boven heeft dit jaar het recept bedacht voor deze Vrijheidsmaaltijdsoep. Maak nu de soep en deel deze met je familie, vrienden en/of buren. Geniet dit jaar thuis van de soep en ga het gesprek aan over vrijheid met je naasten. Vier Bevrijdingsdag met de Vrijheidsmaaltijdsoep!

Vrijheidsmaaltijdsoep

In verband met de corona maatregelen is het dit jaar niet mogelijk om allemaal samen te genieten van Vrijheidsmaaltijden. Hier hebben we wat op bedacht. In samenwerking met Food Cabinet en Nationaal Comitรฉ 4 en 5 mei mag ik het recept voor Vrijheidsmaaltijdsoep met je delen. Doel is om hiermee zo veel mogelijk mensen blij te maken met deze maaltijdsoep tijdens bevrijdingsdag. Delen mag, graag zelfs: maak je buur, moeder of vrienden blij met een portie soep.

Ingrediรซnten

4 el. olijfolie

150 gr. prei (ongeveer een hele prei)

2 fijngehakte knoflook teentjes

1 el. kerriepoeder

300 gr.bloemkoolrijst

200 gr. vastkokende aardappel (in stukjes gesneden)

400 ml.kokosmelk

750 ml. groenten bouillon

150 gr. doperwten

300 gr. bladspinazie

150 gr. kleine broccoliroosjes

3 bosuien fijngesneden in ringen

zeezout

versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze Vrijheidsmaaltijdsoep

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin op middelhoog vuur de prei, knoflook en kerriepoeder. Dit doe je totdat de prei glazig en felgroen is.
  2. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en zet ze even aan.
  3. Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en giet de bouillon erbij. Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken tot de aardappel met een houten lepel makkelijk te breken is tegen de pan.
  4. De soep moet inmiddels ingedikt zijn door de bloemkookrijst en aardappelblokjes. Als de soep nog te dun is kook ‘m dan nog een minuut op hoog vuur in. Wanneer de soep te dik is kan je wat water toevoegen om mee te verdunnen.
  5. Voeg tenslotte ook de doperwten, bladspinazie en broccoli toe en gaar dit nog 6 minuten mee in de Vrijheidsmaaltijdsoep. Roer dan nog de bosui erdoor en breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  6. Mooie Bevrijdingsdag met de Vrijheidsmaaltijdsoep!

Klik hier voor meer berichten op de website.

Spread the love