Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Mijn ervaring met de Detox Sapkuur van Sappi

Een tijdje geleden zocht ik in Rotterdam en online naar mogelijkheden om een detox/sapkuur te doen omdat ik denk dat dit eens in de zo veel tijd goed kan zijn voor je lichaam plus het feit dat ik begin november op vakantie ga naar een zonnig land (en daarvoor wat strakker wil zijn). Toen Sappi mij benaderde voor het reviewen van de Detox Sapkuur kwam dit eigenlijk perfect uit. Na een kort gesprek over hoe en wat kon ik meteen starten.

De detox/sapkuur van Sappi bestaat uit drie varianten: de 3/5 of 7 daagse kuur. Voor alle varianten begin je met hetzelfde schema. Ook krijg je vooraf al een afbouw schema waardoor je Detox ready bent voor de sapkuur begint. Het wijst zich allemaal voor zich; het informatieboekje wat bij de sapkuur zit bevat erg duidelijke instructies: welk sapje op welke dag en op een bepaalde volgorde. Als je ’s avonds behoefte hebt aan iets warms kan je verse soep maken: ook hiervoor zit een recept bij dit pakket. Als je het echt niet volhoudt dan mag je ook rauwe groente of fruit eten naast de sapkuur. Ook is het van belang om veel water te blijven drinken naast de sapjes, ik dronk op kantoor veel heet water met gember en citroen en koud water. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sappi: https://sappirotterdam.nl/detox-sapkuur/

Nu meer over mijn ervaring met de Sappi Detox Sapkuur:
Dag 1:
Vol enthousiasme begon ik de dinsdag op kantoor met een aantal (drie) sapjes mee in mijn tas. Op kantoor had ik deze in de koelkast gezet, super fijn dat dit daar kan aangezien ik ze het liefst koud drink. Ik had die dinsdag een pittig drukke dag met aan het eind van de middag een lange vergadering. Ik kwam de dag erg goed door, wat me verbaasde omdat ik had verwacht veel moeite te hebben met bijvoorbeeld geen koffie drinken en de lunch missen. De sapjes vond ik allemaal wel lekker. ’s Avonds had ik wel een moeilijk moment tijdens etenstijd toen ik thuis kwam. Lekker avondeten voelt als een beloning na mijn werkdag en ik had ook echt honger. Het gembershotje nam wel wat honger weg en was een opfrisser. Ik ben voor mijn doen vroeg gaan slapen: rond 22.00 uur lag ik in mijn bed.

Dag 2:
Weer een dag op kantoor en weer zette ik mijn sapjes in de koelkast. Tussendoor dronk ik heet water met gember en citroen of koud water. Ik had veel schrijfwerk liggen en voelde me wat duf worden rond de middag. Omdat ik me niet zo lekker voelde ben ik iets eerder naar huis gegaan, waar ik even in bed ben gaan liggen omdat ik me niet lekker voelde. ’s Avonds heb ik nog even televisie gekeken en ging ik ook weer op tijd naar bed.

Dag 3:
Ik voel me ’s ochtend meteen wel weer fit en heel anders dan gisterenavond. Ik merk nu wel dat ik ook weer wat anders zou willen dan de sapjes, gelukkig mag ik morgen weer wat eten: jeej i love fooood. Ik merk wel dat ik meer uit kijk naar het ene sapje dan naar het andere: logisch iedereen heeft zijn/haar voorkeuren en ik heb de shotjes eind van de middag ook als opfrismoment ervaren.

Na de Sappi detox sapkuur:
* Ik heb ervaren dat ik de koffie/cola light die ik eerst (met name op kantoor) dronk eigenlijk helemaal niet mis, wat dat betreft is de sapkuur heel goed om zo’n patroon te doorbreken. Ik vind koud water of heet water met gember/citroen eigenlijk ook net zo lekker en verfrissend.
* Mijn buik is veel minder opgezet (ik kon dat voorheen wel eens hebben door prik of brood/ tarwe).
* Mijn huid is rustiger geworden; ik had vorige week een paar puistjes (ook vanwege mijn cyclus), maar mijn huid straalt meer en is rustiger.
* Heb ik enorm zin om weer te gaan eten buiten de deur en met vrienden. Ik heb de dinsdag tm donderdag niks ingepland na mijn werk omdat ik niet wist hoe de sapkuur zou uitpakken. Ik ben blij dat ik dit zo gepland heb, maar ik kijk er ook erg naar uit om weer in de stad af te spreken en bij te praten.
* Bewustwording ten aanzien van wat je allemaal eet op een dag. Tijdens de drie dagen van mijn sapkuur heb ik af en toe wel fruit gegeten als ik mij slap voelde, maar als ik dit vergelijk met wat ik normaal gesproken eet schrik ik daar wel van. Nou ben ik me daar altijd al wel bewust van: ik probeer een balans te vinden met betrekking tot gezond eten en genieten; je mag best een keertje ‘iets slechts’ eten zolang het overal maar in balans is. Als ik de ene dag wat meer en ongezonder eet dan eet ik een volgende dag wat meer vers/gezond en beweeg ik meer.

Overal denk ik dan een detox sapkuur eens in de zo veel tijd kan helpen om patronen te doorbreken en om bewustwording te creëren. Het zal niet bij iedereen hetzelfde uitpakken als bij dus ik zou iedereen aanraden om zich goed te laten informeren voordat je hieraan begint en niet al te veel te plannen naast je werk tijdens de detox sapkuur dagen.

Spread the love