Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Crunchy granola koekjes bakken

Crunchy granola koekjes bakken met Oot

Inmiddels ben ik alweer een hele tijd ambassadeur van Oot granola. Maandelijks ontvang ik mijn granola abonnement dat bestaat uit vier heerlijke zakjes granola. De granola van Oot is voedzaam, crunchy, bevat minder (natuurlijke) suikers en is biologisch. Ik ga vandaag crunchy granola koekjes bakken, hiervoor gebruik ik de Magimix foodprocessor. Bak je mee?

Ingrediënten voor ongeveer 20 crunchy granola koekjes

100 gram plantaardige margarine (op kamertemperatuur)

190 gram Oot granola Paleo mix

150 gram volkoren speltmeel

50 gram Greensweet stevia brown

4 e.l. algave syrup

2 t.l. bakpoeder

1 ei

Bereidingswijze
  1. Pak de Magimix met de grote beslagkom of gebruik een mixer en beslagkom.
  2. Doe hier de boter, stevia en algave syrup in en mix dit. Voeg dan ook het ei toe en mix dit opnieuw.
  3. Voeg dan ook 100 gram Oot granola, volkoren speltmeel en bakpoeder toe en mix dit tot een beslag.
  4. Vorm met dit deeg kleine balletjes die je aftopt met wat granola. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes 25 minuten op 160 graden.
  5. Laat de koekjes nagaren op een afkoelrekje. Na een half uurtje zijn ze ready to eat: enjoy!

Leuk om te weten is dat je met Oot granola een maandelijks granola abonnement kunt afsluiten, de granola wordt dan via de brievenbus bezorgd: echt ideaal in deze tijd!

Ik hou van bakken en blijf nieuwe recepten ontwikkelen. Klik hier voor meer bakrecepten.

Spread the love

One Reply to “Crunchy granola koekjes bakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *