Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Bereidt nu deze gevulde portobello

Bereidt nu deze gevulde portobello

Portobello gevuld met geitenkaas is een van mijn favorieten tijdens de kerstdagen. Het is lekker als voorgerecht en als echt smaakmaker op een heerlijk hoofdgerecht. Ook vinden de meeste mensen geitenkaas wel lekker, vandaar dat het een toegankelijk gerecht voor iedereen.

Ik heb nu een vegetarisch hoofdgerecht ontwikkeld van couscous met geitenkaas portobello erop. Zo is een vegetarisch kerstdiner nu ook voor jou een feestje. Daarnaast is dit gerecht ook heel eenvoudig en snel te bereiden. Dit gerecht heb je binnen 30 minuten bereidt en je speelt hiermee op safe. Er kan weinig fout gaan en de meeste mensen houden van geitenkaas en portobello.

Ingrediënten voor 2 personen

150 gram Smaakt parelcouscous

60 gram geitenkaas (rol)

2 grote portobello’s

1 courgette

2 handjes Bettine salade bolletjes geitenkaas naturel

een handje pijnboompitjes

een paar takjes rozemarijn

Bereidt nu deze gevulde portobello
  1. Snijd de courgette in blokjes.
  2. Kook water in een pan en en kook hier de parelcouscous ongeveer 15 minuten in. Controleer zelf of de parelcouscous gaar is.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de portobello met geitenkaas. Bak de gevulde portobello 15 minuten op 180 graden.
  4. Bak dan de courgette in een koekenpan met olijfolie.
  5. Giet de parelcouscous af en voeg deze toe aan de koekenpan met courgette. Roer de couscous goed door de courgette en voeg dan ook twee handjes geitenkaas toe.
  6. Schep de couscous met courgette en geitenkaas op het borden en haal de gevulde portobello’s uit de oven. Leg de portobello’s op de borden en top af met pijnboompitjes en een beetje rozemarijn.
  7. Geniet ervan!

Klik hier voor meer artikelen over de feestdagen.

Spread the love

2 Replies to “Bereidt nu deze gevulde portobello”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *