Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Bak nu lekkere chocolade kruidnoten

Bak nu lekkere chocolade kruidnoten

December komt eraan en de sint is weer in het land. De hoogste tijd dus om zelf chocolade kruidnoten te bakken! Weet jij trouwens wat het verschil is tussen pepernoten en kruidnoten?

Kruidnoten vs pepernoten

Kruidnoten zijn niet hetzelfde als pepernoten. De kruidnoot is wat steviger, vergelijk het met een klein mini koekje, de pepernoot daarentegen is zachter qua structuur en heeft een andere vorm. De pepernoot vind ikzelf minder lekker, maar als je van taai taai houdt dan is dat vast ook iets voor jou! Zelf ben ik vooral dol op kruidnoten met een chocolade laagje: ik heb hier een recept mee gemaakt.

Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur

200 gram Côte D’or Bonbonbloc puur praline

75 gram Green Sweet Stevia Kaneel

50 mililiter plantaardige zuivel (ik gebruikte Oatly)

2 e.l. speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Note: zelf heb ik dit recept gemaakt met de foodprocessor van Magimix, maar je kunt natuurlijk ook een gewone handmixer gebruiken!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zorg dat de margarine op kamertemperatuur is voor je begint met het maken van het deeg.
  2. Snijd de margarine in een aantal blokjes en doe dit in de grote Magimix beslagkom. Voeg ook de stevia, speculaaskruiden, (plantaardige) melk en het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit tot er een deegbal ontstaat.
  3. Dek de beslagkom af met wat folie en zet dit 20 minuutjes in de koelkast.
  4. Pak er een ovenplaat bij en leg hier bakpapier op. Haal de beslagkom uit de koelkast en vorm kleine balletjes van dit deeg. Deze leg je op de bakplaat en druk je een klein beetje tegen de bakplaat aan zodat de onderkant plat is.
  5. Bak nu lekkere chocolade kruidnoten. Bak de kruidnoten 20 minuten op 160 graden en laat ze daarna een uurtje nagaren op een bakrekje.
  6. Zet een steelpan op een laag vuurtje en smelt de chocolade au bain marie (door een bakje in het water te zetten waarin je de chocolade smelt)
  7. Dip de kruidnoten in de chocolade en laat ze afkoelen.
  8. Zodra de chocolade hard is geworden zijn ze ready to eat!

Fijne Pakjesavond!

Meer bak recepten kun je hier terugvinden.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *