Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Plantaardige nasi kipsaté met bloemkool uit de airfryer

Ik bedacht een plantardige variant op het bekende gerecht nasi kipsaté. Ik maakte voor dit recept nasi kipsaté met gekruide bloemkool uit de airfryer. De normale nasi kipsaté is vaak wat vettig, daarom gebruikte ik de de Albert Heijn bloemkoolrijst als basis voor deze nasi. 

Ingrediënten:

90 gram LikeMeat chicken bites

100 gram bloemkoolrijst

100 gram Italiaanse groente mix van de Albert Heijn

200 gram bloemkoolroosjes

Euroma Amerikaase Cajun kruiden

Verstegen gemalen gember kruiden

Verstegen knoflookpoeder

Pittige pindasaus van de Pindakaaswinkel (tijdelijk verkrijgbaar)

Ghee om in te bakken

Bereidingswijze:
  1. Doe de 200 gram bloemkoolroosjes in een kommetje en voeg 1 theelepel Amerikaanse Cajun kruiden toe. Meng dit en verwarm de (Philips) airfryer voor op 180 graden.
  2. Kruid nu ook de like meat chicken bites met een theelepel Amerikaanse Cajun kruiden, gemalen gember en knoflookpoeder. 
  3. Als de airfryer op temperatuur is doe je de gekruide bloemkoolroosjes hierin met een beetje ghee, bak de bloemkoolroosjes 10 minuutjes op 180 graden.
  4. Doe de LikeMeat chicken bites in een koekenpan met een beetje ghee en bak de bites aan beiden kanten circa 7 minuten doorbakken op middelhoog vuur.
  5. Pak een andere koekenpan voor de bloemkoolrijst. Voeg een beetje ghee toe om in te bakken en bak de bloemkoolrijst en de groentemix door. Voeg na vijf minuten 2 eetlepels pindasaus toe en laat dit op een laag vuurtje staan tot de bloemkool gefrituurd is en de checken bites zijn gebakken.
  6. Verdeel de bloemkoolnasi over het bord en leg de LikeMeat chicken bites er bovenop. Top het af met een lepel pindasaus en serveer de gefrituurde bloemkool erbij in een apart kommetje. 

Enjoy your meal!

Spread the love

One Reply to “Plantaardige nasi kipsaté met bloemkool uit de airfryer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *