Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Plantaardig vijf gangen diner bij het nieuwe restaurant van de Leur

Op de website kon je eerder al lezen dat restaurant Meatcave per 1 juni heropent is als Restaurant Van de Leur. Klik hier voor het eerder gepubliceerde persbericht. Pim en Joëlle van de Leur vertelden hierin dat het coronavirus heeft gezorgd voor nieuwe inzichten. Toen Pim zelf ziek was van het virus had hij wel nog zijn eetlust en reuk en door het thuis zijn werd er volop geëxperimenteerd met de Big Green Egg. Hier is het idee van het nieuwe concept ontstaan wat wordt doorgevoerd bij restaurant van de Leur.

Bij restaurant Van de Leur is er voor ieder wat wils met vlees- vis en plantaardige gerechten van de Big Green Egg. Het restaurant is net weer een week geopend en heeft uiteraard de nodige maatregelen getroffen. De tafels staan ruim uit elkaar, er staat desinfectiemiddel klaar en er wordt uiteraard afstand gehouden als we naar onze tafel worden begeleid. 

Bij mooi weer wordt er gebruik gemaakt van de tuin achter het restaurant waardoor je ook in de buitenlucht kunt dineren deze zomer. To the point, want we (Catherine en ik) hebben echt geweldig gegeten bij restaurant Van de Leur en ik wil jullie heel graag de veelzijdige gerechten laten zien die we tijdens dit diner voorgeschoteld kregen.

Gerecht 1 

Als eerste gerecht krijgen we geroosterde pompoen met Mexicaanse salsa, een pompoen sausje en gekarameliseerde pompoenpitjes. Dit gerecht zou zich kunnen voordoen als een dessert door de zoete smaak van de pompoen en de gekarameliseerde pompoenpitjes. Die laatste smaken als kleine snoepjes en maken het gerecht met de bite helemaal af. 

Gerecht 2

Het tweede gerecht wordt geserveerd. Dit is een knolselderij puree ingelegd en gegrild op de Big Green Egg. Daarbij een twee weken gefermenteerde selderij vlokken, op smaak gebracht met zomertruffels en granaatappel. Ik mis een bite, iets van een gepofte groenten of wat nootjes. Toch is dit ons favoriete gerecht doordat de puree super creamy is en we enorm houden van de truffel smaak. Zelf ben ik geen knolselderij fan, maar zoals het hier op smaak gebracht is zou ik knolselderij wel dagelijks willen eten. 

Gerecht 3

Het derde gerecht bestaat uit een wortelsoep van zelf gegrilde wortelen van de Big Green Egg met bruine Shimeri paddestoelen, chipotle olie en bruschetta. Bijzonder aan dit gerecht vind ik de dikte en structuur van de wortelsoep. De soep is wat dikker dan een gewoon soepje, wat ik wel erg lekker vind. De bruschetta is erg krokant en de Shimeri paddenstoeltjes vind ik er erg lekker bij smaken. Dat de wortelen gerookt zijn op de Big Green Egg proef je meteen door de smokey smaak en door de chipotle olie heeft het veel pit, ik hou hiervan. 

Gerecht 4 

Het vierde gerecht bestaat uit gegrilde pastinaak, chili marinade met frambozensaus, kroepoek van rijstvel en furikake bloemkool. Ook dit gerecht is vol van smaak: zoet door de frambozensaus gecombineerd met pittig door de chili. Bijzonder smaakvol gerecht met een brunch door de kroepoek van rijstvel. 

Gerecht 5: het dessert

Dan is het tijd voor het dessert. Het dessert dat geserveerd wordt bestaat uit: pistache rumble, citroen tijm, sorbet ijs, rood fruit, gepekelde rabarber, bieten chips en rabarber driehoekje.Dit dessert is belachelijk mooi opgemaakt (instagramable) en zo mooi als het eruit ziet zo is het qua smaak ook. Lekkere brunch onderop door de pistache, het sorbet ijs zorgt voor verfrissing en het trio van rabarber is elk uniek qua smaak. Daarbij krijgen we een smaakvolle huisgemaakte biologische limoncello waardoor we dit diner perfect afsluiten. 

Het nieuwe restaurant Van de Leur heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het was een geweldig smaakvol vijfgangen diner waarbij ik geen moment een vleesvervanger heb gemist. Een diner waarbij de puurheid van plantaardige voeding met wat hulp van de Big Green Egg het maakte tot een succesvol geheel. Eet jij of je gezelschap nu wel graag vlees of vis dan is dit natuurlijk ook gewoon mogelijk. Dit vind ik juist het toegankelijke aan het hele concept van restaurant van de Leur: alles is mogelijk van vis tot vlees, van vegetarisch tot plantaardig. Het menu bij Van de Leur wisselt maandelijks en er is altijd de mogelijkheid om tot vier gangen volledig plantaardig te dineren. Gaat dat proeven! 

Website restaurant Van de Leur

Instagram restaurant Van de Leur

Adres: Eendrachtsweg 27B, 3012 LB Rotterdam

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *