Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Restaurant Meatcave heropent 1 juni als Restaurant Van de Leur

Crisis doet duurzaam innoveren. Restaurant Meatcave heropent 1 juni als Restaurant Van de Leur: van enkel vlees naar een 10-gangen tastingmenu met duurzame vlees-, vis- en plantaardige gerechten van de Big Green Egg.

Restaurants Meatcave Rotterdam en Den Haag grijpen door het coronavirus de kans om te innoveren. Na bijna vijf jaar lang dagelijks een zeven gangen menu te serveren uitsluitend bestaande uit vlees is het tijd voor innovatie. Het restaurant ontstond ooit in een oude stenen kelder onder de koffiezaak van de oprichters (Van de Leur) en groeide uit tot een populair restaurant onder vleesliefhebbers. De coronacrisis gaf de ondernemers een unieke kans: de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige invulling van het restaurantconcept door uit te breiden met vis- en plantaardige gerechten.

Het coronavirus zorgt voor nieuwe inzichten

Pim en Joëlle van de Leur (broer en zus) zijn de eigenaren van de restaurants. Pim vertelt hoe het coronavirus invloed had op deze transitie: “Nog voor de horeca gesloten werd in Nederland werd ik zelf ziek van het virus waardoor ik bijna vier weken thuis ‘vast’ zat. Ik had het geluk dat ik nog wel mijn eetlust en reuk had waardoor ik uniek veel tijd had om nieuwe recepten en bereidingen te proberen op mijn Big Green Egg. Na vele avonden proeven en experimenten was er voor mij geen weg meer terug.”

Het enthousiasme werd alleen maar groter toen de chefs (Robert Lobensteijn en Bartlomiej Nowak) betrokken werden. Zij barsten van creatieve inspiratie en samen bracht het culinaire duo het aanstaande menu tot een hoogtepunt. Na het proeven van het nieuwe 10-gangenmenu reageerde Joëlle enthousiast: “We deden een eerste tasting… Wow. Het was voor mij enorm belangrijk dat wij onze kwaliteit nu ook kunnen bewijzen met vis en plantaardige componenten. Die gerechten moeten naast de vegetariër zelfs de grootste vleesliefhebber van Meatcave goed bevallen. Het vervult die behoefte ruimschoots.”

Afscheid nemen van de naam Meatcave en het menu

Bij het afstappen van een volledig op vlees gebaseerd menu is het ook tijd om afscheid te nemen van de naam Meatcave. Het cirkeltje komt voor de eigenaren zo weer rond. De keuze viel op de naam van de koffiebar waar de Meatcave ooit onder begon: Van de Leur. Toch blijft de kern van het restaurant staan: “We blijven alles live bereiden op het vuur van onze Big Green Egg en gaan voor kwaliteit en lekkere gerechten. Het is enorm leuk om nu een nog bredere groep aan culinaire liefhebbers te gaan ontvangen.”, aldus Pim.

Wat er exact op het menu komt is een geheim van de chef. De reden hiervoor: “We willen onzegasten verrassen met de gerechten, daarom maken we ons menu niet vooraf bekend. Het is daardoor mogelijk om je open te stellen voor een nieuwe smaak of ervaring. Uiteraard is het wel mogelijk om dieetwensen aan te geven of bijvoorbeeld voor een volledig vegetarisch menu gaan.” Lees hier meer plantaardige voeding in de ogen van Pim Van De Leur.

De prijswinnende cocktailbar Bricks “Hooch & Brew” van dezelfde eigenaren blijft onder dezelfde naam onderdeel van de Haagse locatie in de Prinsestraat. Klik hier voor de website van Restaurant Van De Leur

Spread the love

One Reply to “Restaurant Meatcave heropent 1 juni als Restaurant Van de Leur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *