Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Krokante muesli koeken

Ingrediënten voor circa 15 koeken:

175 gram muesli (ik gebruikte Mymuesli)

150 gram plantaardige boter AH

150 gram zelfrijzend bakmeel

30 gram Greensweet-stevia extra als suikervervanger (of 150 gram gewone suiker)

2 eieren

1 handje rozijnen

1 theelepel vanille aroma Dr Oetker

Bereidingswijze: 

Smelt de boter langzaam in een pannetje. Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, Greensweet-stevia en de vanille aroma tot het een glad geheel is. Als de boter gesmolten is dan giet je dit door het beslag samen met de muesli en de rozijnen. Dit geheel meng je door elkaar met een spatel. 

Pak een grote bakplaat en leg hierover wat bakpapier. Op het bakpapier strooi je een klein beetje zelfrijzend bakpoeder zodat de koekjes niet te veel aan het bakpapier gaan kleven. Verdeel het beslag over het bakpapier in 15 rondjes. De koeken moeten circa 15-20 minuten in de oven op 180 graden. Dit kan per oven verschillen, dus let ook zelf even goed op. Zodra de koken een mooi goudbruin kleurtje krijgen haal je deze uit de oven en laat je ze nagaren op een ovenrooster.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *