Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Rotterdam heeft er een Vicini-lid bij

Op 6 maart 2020 opende PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is – naast Osteria Vicini en Fratelli – de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid als hoofdingrediënten vier je hier iedere dag het leven.

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel. Dat is waar het leven om draait volgens eigenaar Remco Witberg. Deze nuchtere insteek is dan ook de rode draad in al zijn zaken. Waar je bij Fratelli proeft van het intieme Italië en families bij Osteria Vicini hoog in het vaandel staan, is het nu tijd voor een andere aanpak in een monumentaal hoekpand. ‘Zodra ik de zaak binnenliep wist ik het meteen. Dit voelt goed. Mijn handen begonnen te jeuken en voor ik het wist was het plan voor PizzaBar di Vicini geboren’, vertelt Witberg. Bij PizzaBar di Vicini kan je meer dan alleen uit eten gaan, het restaurant biedt ook mogelijkheid om een maaltijd af te halen of thuis te laten bezorgen. Zo hoef je de bank niet af als je geen zin hebt om te koken.

Van alle markten thuis

Op het menu overheerst – hoe kan het ook anders – pizza. Dun, knapperig, fluffy, glutenvrij of van de plaat. Allemaal even smaakvol met verschillende toppings en smeuïge mozzarellakaas als finishing touch. Daarnaast kom je hier voor een Aperol Spritz met een plankje handgesneden prosciutto en olijven, goede wijnen, verrassende salades en het oude vertrouwde kippetje van de grill. En alles kan to-go. De eerlijke en eersteklas producten worden dagelijks vers geleverd door veelal lokale ondernemers. Samenwerkingen met zelfstandigen uit de buurt zijn een belangrijk aspect van de formule.

Het interieur

Ook het interieur ademt toegankelijkheid. Zachte kleuren worden gecombineerd met warm okergeel en wit marmer. De grote ramen, licht eikenhouten tafels met messing accenten en de originele houten vloer uit 1928 brengen het geheel tot leven. Het voorste gedeelte bestaat uit de bar met 28 zitplaatsen. De barkrukken, afgewisseld met lage zitjes, zorgen voor een ongedwongen en huiselijke sfeer waar iedereen zich direct thuis voelt. Wanneer je de gang volgt naar de achterste zaal wordt je begroet door de geur van versgebakken pizza. Hier bevindt zich de keuken met pizzaoven, rotisserie grill en saladebar en nog eens 14 zitplaatsen voor groepen. Daarnaast kunnen zo’n 40 zonaanbidders ‘s zomers dagelijks genieten van het terras.

Bekende gezichten

Gastheer Aram Janse en pizzachef Ayad Ezzarouali verhuizen per februari naar het nieuwe onderkomen aan de Lusthofstraat. Na jarenlange ervaring in het vak en werkverleden bij de eerdere Vicini-restaurants, gaan zij nu samen dit pizza-avontuur aan. Ayad ontfermt zich over het eten en het opleiden van nieuw keukenpersoneel en Aram verzorgt het reilen en zeilen aan voor de voorkant van de zaak. Het laagdrempelige karakter en de oude bekenden onderlijnen de buurtfunctie van de zaak. PizzaBar di Vinci staat voor ontmoeten, genieten en even de tijd te vergeten.

Over de Vicini-familie

In 2011 opende Osteria Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen. Een plek voor buurtse gezelligheid waar je met de hele familie het echte Italië proeft in eenvoudige en eerlijke gerechten. Niet veel later volgde Fratelli op steenworp afstand aan de Oudedijk. Intieme Italiaanse sferen en een menukaart met vol hardlopers en gerechten met een ondeugende twist sluiten naadloos aan op het eerste concept van eigenaar Remco Witberg. Nu – bijna 9 jaar later – opent hij Pizzabar di Vicini. Met dit 3e restaurant in Kralingen focust hij op pizza’s en smakelijke afhaalmaaltijden. Hoe je het ook went of keert, je viert hier het leven.

Pizzabar Di Vicini

Lusthofstraat 2a

3062 WN Rotterdam

Website

One Reply to “Rotterdam heeft er een Vicini-lid bij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *