Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Vegetarische Tempeh Taco’s met guacamole

vegetarische taco schelpen

Eerder schreef ik al over de Nationale Week Zonder Vlees die deze week plaatsvindt. Het doel van de week is om een stuk bewustwording te creëren rondom de consumptie van vlees. Voor deze week heb ik een recept ontwikkeld voor Bumi Tempeh met de Mexicaans gekruide Tempeh.

Benodigdheden voor 2 porties:

175 gram Bumi Gemarineerde Tempeh (Mexicaans gekruid)

1 kleine rode ui

100 gram sla

1 pot bonenmix in tomatensaus (of los een post bonen en tomatenpure)

8 tacoschelpen

1 rode peper

Guacamole (ik gebruik altijd deze)

geraspte kaas

Bereidingswijze:

Begin met het fijn snijden van de rode ui en peper. Zet een steelpan op de kookplaat en verwarm de bonen met tomatensaus en bak de tempeh in een koekenpan. Ondertussen plaats je de 8 taco schelpen in een ovenschotel met de opening aan de bovenkant.

Vul de taco schelp alvast met een eerste laagje van sla en rode ui. Zodra de bonenmix warm is kan je de taco vullen met een tweede laag. Dan vul je de taco nog met de overige rode ui en wat rode peper. Als de tempeh gebakken is dan voeg je ook deze toe. Als laatste top je de taco’s af met wat geraspte kaas. Hierna gaan ze voor 10 minuten de oven in op 180 graden. Het voorverwarmen van de oven is hiervoor niet nodig, het gaat er enkel om dat de kaas smelt.

Na 10 minuten is je avondmaal klaar en kan je het opeten met een lekkere klodder guacamole: eet smakelijk!

vegetarische taco schelpen
Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *