Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

SocialEat: hét win-win platform voor horeca & influencers!

Wat is SocialEat?

SocialEat is een platform waar zowel de social influencers als de horeca ondernemers voordeel uit halen! Via SocialEat kunnen horecazaken verschillende deals aanbieden, die vervolgens gratis te claimen zijn door influencers. Denk bijvoorbeeld aan gratis diners, lunches of cocktails! In ruil voor deze gratis deals plaatsen de influencers content voor deze horecazaken op hun eigen Instagram-kanaal. Het mes snijdt bij SocialEat dus aan beiden kanten, want influencers genieten van gratis horeca deals en horecazaken genieten van het grote bereik van de influencers die zij in hun zaak ontvangen!

Gouden formule

SocialEat lijkt een gouden formule in handen te hebben, want de behoeftes van zowel horeca ondernemers als die van influencers worden bevredigd met deze dienst. Wie houdt er nou niet van gratis diners, lunches, cocktails of coffee-to-go’s?! En daarnaast; welke horeca ondernemer wil nou niet dat zijn zaak tegen extreem lage kosten gepromoot wordt door verschillende social influencers?! Natuurlijk kunnen veel influencers ook geld vragen voor het plaatsen van een post of een story op Instagram, maar als dat geld toch weer uitgegeven wordt aan etentjes… Waarom zou je dan niet gewoon gratis uit eten gaan in ruil voor een post of een story? En bij SocialEat kun je als influencer ook altijd gratis iemand mee laten profiteren van de deal! Het woord ‘social’ staat bij SocialEat dus niet alleen voor social media. De kosten voor de horecazaken zijn echt te verwaarlozen, want in plaats van een paar honderd euro neerleggen voor een post ben je nu alleen de productiekosten van het product kwijt dat je gratis weggeeft aan de influencer. Daarnaast is er ook nog eens altijd ruimte voor eventuele upselling (tenzij je er gewoon voor kiest om een soort all inclusive deal aan te bieden aan de influencer natuurlijk.

Hoe werkt SocialEat?

Op SocialEat kunnen horecazaken en influencers een account aanmaken. Influencers kunnen beginnen met het claimen van deals vanaf 1000 volgers of meer op Instagram (mits zij door de Quality Check van SocialEat zijn gekomen). Een horecazaak maakt binnen een paar minuten een deal aan, waarin bepaald wordt wat de influencer gratis krijgt en wat in ruil hiervoor geplaatst moet worden op zijn/haar Instagram kanaal. Met 1 druk op de knop claimt de influencer een deal. Deze claim is direct zichtbaar in de accounts van zowel de influencer als de horecazaak. Zodra de claim daadwerkelijk verzilverd wordt door de influencer, is het na plaatsing van de post slechts een kwestie van het scannen van een QR-code. De deal is dan afgerond en de influencer hoeft hier dus niets voor te betalen!

Lancering SocialEat

De lancering van SocialEat.nl zal niet lang meer op zich laten wachten… Woensdag 1 april zal er met een selecte groep horecabedrijven en influencers afgetrapt worden met een zogenaamde ‘startfase’ van een maand. Aanmelden kan nog steeds als horeca en influencer! De startfase zal tijdens april in Rotterdam. Dus ben je een horecazaak gevestigd in Rotterdam of een influencer die graag gratis deals wil claimen in Rotterdam? Aanmelden kan op de volgende manieren: – Mail naar info@socialeat.nl dat je interesse hebt om deel te nemen en vraag om meer informatie over de startfase in Rotterdam – Laat via een DM op Instagram aan @socialeat.nl weten dat je interesse hebt en meer informatie wil ontvangen over de startfase in Rotterdam.

Wil of kan je niet deelnemen aan de testfase, maar wil je wel op de hoogte blijven? Laat dan even je gegevens achter op de tijdelijke homepage SocialEat.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *