Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Healthy bananen havermout pannenkoekjes

Bananen havermout pannenkoekjes met fruit en magere kwark

Zondagochtend had ik zin om weer wat te bakken met bananen. Ik vind het bakken met bananen echt ideaal, je kan hier zo veel soorten beslag mee maken en variëren. Daarbij is het ook lekker healthy én voedzaam. De vorige schreef ik het recept uit voor bananen poffertjes. Deze keer maakte ik bananen havermout pannenkoekjes met fruit, granola en banaan.

Benodigdheden voor 2 porties:

2 rijpe bananen

1 ei

50 gram havermoutmeel

4 eetlepels magere kwark

Oot Keto granola

fruit: ik gebruikte 1/3 banaan, wat blauwe bessen en druiven

Bereidingswijze

Prak eerst de bananen fijn. Voeg dan ook de eetlepels kwark, een ei en havermoutmeel toe. Ik gebruikte een vork om alles fijn te krijgen, maar ik kan het gebruik van een mixer aanbevelen. Zo krijg je een gladder beslag. Verhit de pan met wat bakboter/olie en bak per portie twee pancakes. Na het bakken leg je per persoon twee pancakes op het bord. Je voegt een lepel magere kwark toe per persoon en garneert het af met fruit en (keto) granola. Smakelijk ontbijtje, niet waar!? ENJOY.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *