Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Valentijns recept voor bananenbrood

Gezond bakken voor Valentijnsdag

Wees eens creatief en bak iets voor je lover. Eerder vertelde ik al dat ik meer recepten wil delen met jullie. Ik bakte een healthy bananenbrood cake een prachtige hartjes vorm cakevorm. Deze gietaluminium bakvorm heb ik gekregen van Kookpunt. Het bakken ging in een keer goed en de het bananenbrood kwam perfect uit de vorm. Helemaal blij plaatste ik er al een foto van op Instagram. Omdat er interesse is in het recept voor deze grote bakvorm besloot ik dit uit te schrijven op mijn website.

Benodigdheden:

Nordic Ware Tiered Heart Tulbandvorm (25,5cm/2,8 liter) van Kookpunt

9 bananen

9 eieren

4,5 theelepel bakpoeder

300 gram havermoutmeel

150 gram patent tarwemeel

gemalen speculaaskruiden

1 theelepel vanille aroma

boter om de bakvorm mee in te vetten

Bereidingswijze:

Prak alle bananen met een vorm in een of twee beslagkommen. Doe de eieren erbij en mix het geheel goed door. Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix dit tot het een glad en luchtig beslag is. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm goed in en sla hierbij geen enkel hoekje over. Vergeet ook het hart in het midden niet in te vetten. Doe al het beslag in de mooie bakvorm en bak het 77 minuten op 180 graden. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

Na het bakken laat je het bananenbrood 10-15 minuten afkoelen in de bakvorm. Na 15 minuten kan je het bananenbord uit de bakvorm halen door deze omgekeerd op een bord te zetten. Laat het bananenbrood dan nog een half uur afkoelen. Hierna kan je het bananenbrood eventueel nog versieren met chocoladesaus of een icing van poedersuiker en citroen. Happy Valentine!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *