Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Overzicht van Kerstmenu’s in Rotterdam

Wat eten we met kerst of waar eten we met kerst? Dat is de vraag die huishoudens nu bezig houdt met de december maand in zicht. Zelf ben ik een maand geleden al begonnen met zoeken naar restaurants en de bijbehorende kerstmenu’s. Genoeg keuze in Rotterdam, daarom besloot ik om hiervan een overzicht te maken. Waar mogelijk zal ik ook mijn ervaringen met het restaurant delen.  Wacht niet te lang met het reserveren, voor kerst en oud & nieuw want de restaurants in Rotterdam zitten al snel bomvol eind december.  

Restaurant Prachtig

Het restaurant aan de voet van de Erasmusbrug waar ik vorig jaar te vinden was op eerste kerstdag. Het restaurant was prachtig versierd en helemaal in de kerstsferen. Er was een pianist aanwezig die kerstliedjes speelde en een illusionist kwam aan de dinertafel zijn kunsten vertonen. Dit alles op een geweldige locatie aan het water met uitzicht op de verlichte Erasmusbrug. Pluspunt vind ikzelf ook dat er gebruik gemaakt kan worden van zowel het kerstmenu als de reguliere a la carte kaart. Zo is er voor ieder wat wils. Ik kan restaurant Prachtig daarom echt aanraden voor kerst of oud en nieuw. 

Restaurant Karakter

Bij Restaurant Karakter gelegen in het Westelijk Handelsterrein kan je zelfs op reservering terecht voor een vegan zes/zeven gangen kerstmenu. Mooi initiatief om dit op de kaart te zetten! Als vegetariër krijg ik zelf altijd net wat anders dan de rest en bij dit menu weet je meteen waar je aan toe bent. Ik heb eerder eens bij Restaurant Karakter gegeten en dat was zeker een geslaagde avond. Bij Restaurant Karakter kan je gebruik maken van een zes/zeven gangen kerstmenu voor € 74,50/€ 84,50. Als je het vegan kerstmenu wenst dien je dit bij het reserveren aan te geven.

Ayla

Heb je zin in een tafel vol mediterraanse gerechten, dan zit je goed bij Ayla. Geniet hier van een vier, vijf of zes gangen kerstmenu. Voor ieder gerecht op de menukaart is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar en het is mogelijk om gebruik te maken van een vier gangen veganistisch diner. Bij Ayla betaal je voor je kerstmenu tussen de € 45,- en de € 65,- afhankelijk van het aantal gangen. 

Westerpaviljoen

Bij Westerpaviljoen is het eten altijd goed en het is gezellig om er een hapje of drankje te doen. Eerste kerstdag zijn ze gesloten, maar tweede kerstdag is Westerpaviljoen al om 12.00 uur geopend. Je kunt hier terecht voor een viergangen kerstmenu voor € 42,50. Op het kerstmenu staan zowel vegetarische- als vleesgerechten, hieruit kan je zelf een keuze maken: ideaal om zo zelf je kerstmenu samen te stellen. Ook de WP Foodbar is geopend op tweede kerstdag met hetzelfde kerstmenu, leuk voor als je wat comfortabeler en wat speciale drankjes bij je gerechten wilt.

Backyard

Backyard is ook een van mijn favorieten in Rotterdam. Van 26 december tm 29 december serveren zij hier een die- en viergangen plantbased holiday menu voor € 32,95 een extra tussengerecht erbij kost zeven euro. Dit is denk ik erg leuk voor de veganisten onder ons die last minute nog lekker uit eten willen gaan.

Restaurant Jaq

Onlangs was ik aanwezig bij de opening van restaurant Jaq waar ik genoot van een heerlijke perslunch. Restaurant Jaq is een stijlvol restaurant van Hilton Rotteram aan de Kruiskade tegenover het Oude Luxor. Op eerste en tweede kerstdag kan je hier genieten van een heerlijk vijf gangen diner voor € 55,- Ook is het mogelijk om op oudejaarsavond te reserveren voor het New Years Eve met een dinerbuffet en welkomstdrankje voor € 65,-

Foto van MissPublicity

By Ami Urban Bistro

Alleen op kerstavond 24 december is By Ami Urban Bistro geopend voordat ze zelf heerlijk gaan genieten van een kerstbreak van 25 december tot 3 januari. Nog een keer knallen is het motto op deze kerstavond. Op dinsdag 24 december wordt er voor € 39,50 een driegangen keuzemenu geserveerd en je kunt hier nog reserveren. Ook leuk om hier met een aantal vrienden de kerst in te luiden. Lees hier de review die ik eerder schreef over By Ami Urban Bistro.

Hotel New York + NY Basement

NY Basement zit gevestigd in de kelder van hotel New York. Er is een speciaal kerstmenu opgesteld door de chefs en er klinken muzikale kerstklanken van Ella Fitzgerald, Bing Crosby en Dean Martin. NY Basement beloofd een avond met heerlijke culinaire cadeautjes. Ook Hotel New York in hetzelfde pand heeft een speciaal kerstmenu opgesteld, je kunt hier terecht voor een brunch, afternoon tea en kerstdiner. Voor een viergangen kerstmenu betaal je bij Hotel New York € 49,50.

The Millén 

In het Marriott hotel in Rotterdam zit restaurant de Millén. Hier heb je uitzicht op de skyline van het Rotterdamse stationsplein. Ik ben hier voor mijn verjaardag in april gaan eten en ik kan het restaurant echt aanraden. The Millén serveert een zes/zeven gangen kerstmenu voor € 99,-/ € 112,-.

ss Rotterdam

Voor een kerstbrunch, diner en spetterend oud & nieuw kan je terecht bij ss Rotterdam. Kerst vieren op een cruiseboot lijkt mij een hele leuke beleving. ss Rotterdam staat bij mij sowieso nog hoog op het lijstje om nog eens te bezoeken. Er zijn meerdere mogelijkheden op ss Rotterdam aangezien er verschillende restaurants zitten met hun eigen specialiteit. Je kunt een high tea doen voor € 27,50, uitgebreid brunchen voor € 44,50, er is een dinerbuffet voor € 64,50, vijf gangen club room voor € 145,- inclusief drank, vier gangen diner bij Lido Grill restaurant € 62,50 inclusief een glas bubbels. Ook een aanrader om op deze locatie oud en nieuw te vieren. 

Euromast

Lunchen of dineren op hoogte, bij de Euromast kan het! Tijdens kerstavond wordt er een drie tot vijf gangen surprise menu geserveerd voor € 37,50 tot € 49,50. Tijdens eerste en tweede kerstdag kan je er in buffetvorm ontbijten, lunchen of dineren. Ook wordt er een vijf gangen kerstmenu (inclusief drankarrangement) aangeboden voor € 115,- Woon je niet in de buurt, boek er dan een hotelovernachting bij en ontwaak de volgende dag met de skyline van Rotterdam. Hier kun je mijn review lezen overeen diner bij de Euromast.

Van der Valk hotel Rotterdam Blijdorp 

Als we het dan toch hebben over familiebrunches, dan kan Van der Valk hotel Rotterdam Blijdorp uiteraard niet ontbreken. Hier kan je terecht voor een kerstbrunch, kerstbuffet en eventueel een overnachting op een van de hotelkamers. De prijs voor de familiebrunch in buffetvorm is voor een volwassene € 40,50 en voor het avondbuffet betaal je als volwassene € 60,50. De genoemde prijzen zijn inclusief drankjes. 

Lommerrijk

Voor een uitbreide familiebrunch kun je terecht bij Lommerrijk. Ieder jaar organiseren zij een leuke familiebrunch met een speciaal kinder-kerstbuffet waarbij ook de kerstman aanwezig is. Tijdens de brunch zijn alle drankjes inbegrepen en je kunt er eten van het uitgebreide kerstbuffet. Prijs per persoon inclusief drankjes is voor een volwassene: € 39,50

Het Ambachtshuys

In Rijksmonument ‘Het Oude Raadhuis van Hilligersberg’ zit restaurant het Ambachtshuis gevestigd. De klassieke franse keuken is de basis van het restaurant dat werkt met dagverse seizoensgewonden producten. Met kerstmis kan je hier terecht op eerste en tweede kerstdag. Er wordt dan een speciaal zes gangen kerstmenu geserveerd voor € 95,- inclusief pre amuse en amuse.

Waar gaan jullie de feestdagen doorbrengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *