Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Shared dining bij WP Foodbar

Sinds ik in het centrum van Rotterdam woon ga ik regelmatig lunchen of een drankje doen bij Wester Paviljoen aan de Mathenesserlaan. Het is een gezellig plekje midden in de stad waar altijd wel plek is op het grote terras. Dit voorjaar opende WP Foodbar haar deuren in een modern pand naast Wester Paviljoen. WP Foodbar richt zich op shared dining en schenkt unieke mooie drankjes. Ook is het mogelijk om de ruimte af te huren voor bijeenkomsten of voor een feestje. Een tijdje geleden mocht ik er een aantal gerechten proeven en in dit artikel lees je meer over dit nieuwe restaurant.

Bij WP Foodbar kun je van dinsdag tot en met vrijdag terecht voor lunch, diner, cocktails en wijn. De lunchkaart omschrijft zich als gevarieerd en voor iedereen wat wils. Je kunt gaan voor een belegd broodje, soep, een salade of een van de specials met of zonder frites. Op de dinerkaart staan zowel kleine als grote gerechten die je kunt delen. De bar schenkt prachtige cocktails, wijnen en bieren. Zelf kies ik voor de Royal Club Natural Soda met de smaak bloedsinaasappel en gember. Een prachtig drankje dat ook nog eens geweldig fris smaakt. Een echte dorstlesser voor tijdens de warme dagen. 

Foto eten WP-Rotterdam.food

Als voorgerecht krijgen we de tonijn sashimi met sesamdressing, hazelnoot en wakamé en de feta met tomaat, paprika, olijf, yoghurt, kruiden en komkommerjus. De gerechten zien er prachtig uit: mooi opgemaakt met veel kleurrijke ingrediënten. De smaak is er ook niet minder om, de feta smaakt heerlijk en de toppings voegen qua smaak veel toe. 

Foto eten WP-Rotterdam.food” class=

Dan volgt de tussengang met mini pita’s gevuld met bietenfalafel geserveerd met rucola en yoghurtdip. Ook krijgen we een paddenstoelenrisotto met truffel, parmezaanse kaas en gepocheerd ei geserveerd. De mini pita’s zijn goedgevuld en de yoghurtdip smaakt er goed bij. De paddenstoelen risotto met truffel en gepocheerd ei vind ik hemels. Ik ben groot fan van truffelrisotto  en hou van gepocheerd ei dus dit is absoluut mijn favoriete gerecht van WP Foodbar. Voor de vegetariërs onder ons kan ik WP Foodbar ook aanbevelen, er is genoeg te kiezen op de menukaart. 

Foto eten WP-Rotterdam.food

De shared diner gerechten vulden aardig, wij hebben er met z’n tweeën samen vier op kunnen eten en bestellen nog een dessert. Ik bestel de tante tatin en mijn tafelgenoot het warme chocolade taartje. Het is een goede afsluiter, maar ik ben vooral fan van de veelzijdige shared dining gerechten. Je kunt bij WP Foodbar heerlijk relaxen op het terras, maar vergeet niet om ook even binnen te kijken: het interieur en de bar zijn heel stijlvol en modern.

Foto eten WP-Rotterdam.food

WP Foodbar

Mathenesserlaan 155

3015 CJ Rotterdam

Telefoonnummer: 010 – 436 26 45

Instagram

Website

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *