Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Een (h)eerlijke hangmat van Tropilex: time to relax!

Tropilex webshop

Tropilex verkoopt online diverse soorten hangmatten, ook kun je er sets met een standaard bestellen. Ideaal voor deze zomermaanden als je in Nederland blijft of wanneer je zin hebt om na werktijd nog even buiten te relaxen. De standaard is eenvoudig in elkaar te zetten verzekerd de verkoper. Ik ben benieuwd hoe ik dit zelf ga ervaren.

Voor mijn review mag ik de Hammock set Single ‘Easy & Natural’ Pink gaan testen. Dit is een eenpersoons roze hangmat met een eenvoudige Single Easy standaard. De Tropilex hangmatten worden gemaakt in Colombia. Door het hanteren van een eerlijke prijs kan Tropilex ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden in Colombia op orde zijn. Ze dragen hierdoor hun steentje bij aan de welvaart van dit land en de regio. Ook doneert Tropilex van iedere verkochte hangmat 1% aan het verduurzamen van de aarde.

Bijpassende stoffen tas

Iedere hangmat van Tropiflex ontving ik in een handig stoffen tasje. Ideaal om de hangmat weer in op te bergen zonder dat deze beschadigd raakt of stoffig wordt. Natuurlijk kun je deze leuke tas ook gebruiken tijdens het shoppen. De hangmat is met de hand afgewerkt. Met een speciale machine is de doek geweven waardoor deze weinig oneffenheden bevat. De hangmat heeft een grote lus waarmee je ‘m eenvoudig kunt bevestigen.

Hangmat met standaard

Zelf koos ik ervoor om er een standaard bij te kopen. De reden hiervan is dat ik op het dakterras en in de tuin geen mogelijkheden heb om de haken te bevestigen. Deze standaard is dan echt de ideale uitkomst. Ik zag er tegenop om dit in elkaar te zetten, maar dit bleek echt appeltje eitje. De klus was zelfs in een kwartiertje gepiept. De standaard bestaat uit 5 buizen die je eenvoudig op elkaar schuift. Aan de bovenkant van de standaard zitten twee haken hieraan hang je de ketting. De lus van doek stop je in de haak en dan is de hangmat klaar voor gebruik. Eenvoudig klusje, ook voor iemand die niet zo handig is (zoals ik).

Ik heb een single hangmat besteld. Dit is een fijne hangmat als je zoals ik niet al te breed en lang bent. Het is te krap om hierin samen te gaan relaxen. Mocht je er graag samen in willen liggen dan raad ik je aan om een groter exemplaar te bestellen. Met deze hangmat en standaard ben ik erg tevreden. Het is heerlijk om hierin te relaxen. Wanneer ik de hangmat uit ga berg ik deze op in het bij geleverde tasje. De hangmatten van Tropilex kan ik absoluut aanbevelen. Goed hoe Tropilex zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden van de arbeiders in Colombia. Mooi dat de webshop zich bewust is van hun eigen aandeel hierin. Time to relax!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *