Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Dineren bij Ono Japanese Fusion Dining in Rotterdam

Degene die mij een beetje kennen en volgen weten dat ik overal naartoe ga om gerechten te proeven in de prachtigste restaurants. Ono Fusion stond bij mij al enige tijd op mijn to do list, wat ik hiervan kon verwachten wist ik niet zo goed. Sushi op de Kop van Zuid op een mooie locatie aan het water, meer beeld had ik hier voorheen niet van. De hoogste tijd dus om dit restaurant eens een bezoek te brengen. 

Zodra ik het restaurant binnenloop valt het me meteen op hoe bijzonder vriendelijk het personeel is en hoe strak de inrichting is. De inrichting van het restaurant is behalve strak en van deze tijd ook rustig te noemen met gevoel voor details. De muziek in het restaurant vind ikzelf heel relaxt en het roept weekendfeelings in me op. Op elk tafeltje staat een mooi vaasje met bloemen en een kaarsje, verder niet al te veel poespas op tafel. Hier hou ik van, het gaat tenslotte om de gerechten in een restaurant. Bij mooi weer kan je terecht op het terras aan het water, ook een heerlijk plekje voor een diner. 

We nemen plaats en krijgen meteen een glaasje bubbels geserveerd, ons weekend is goed begonnen. Als snel volgen er wat amuses: kaasstengels (heerlijk krokant), een geitenkaas mousse en zoetzure komkommers. Hierna volgt het voorgerecht Oester Ono. Oesters in drie varianten: oesters naturel, oesters yuzu (met yuzu parels en lente ui) en oesters met gin tonic. We hebben aardig wat gerechten voorbij zien komen deze avond, daarom licht ik er een aantal als tip uit met een korte omschrijving.

De eerste maki sushiroll’s arriveren, het gerecht heet Tekka Truffel en aan tafel wordt de truffel vers geraspt. Deze roll’s zijn gemaakt van avocado, tonijn en lente ui. Alles komt in dit restaurant perfect bij elkaar en daar houden we van: een ultiem geniet momentje! Daarbij houd ikzelf enorm van alles waar truffel in of op zit dus dit gerecht is een echte aanrader als je ook zo van truffel kunt genieten.

Hotategai, dit gerecht bestaat uit: dragon hollandaise, coquille, en paprika coulis. Een creamy gerechtje met een lekker sausje en diverse soorten groenten. Alle gerechten bij Ono Fusion worden prachtig geserveerd en ook dit gerecht is weer een plaatje om te zien. Het oogt kleurrijk, bevat oog voor detail en de smaak wijkt niets van perfectie af. 

Nog een sushi gerecht uitgelicht dan: de rainbow maki rolls. Dit gerechtje bevat onder andere massago, avocado, zalm en kaviaar. Ook weer een lust voor het oog en geweldig opgemaakt. Geserveerd op een prachtig schaaltje in de vorm van een eikenblad. Gerechten die ik je verder nog kan aanraden zijn: Tamago 3.0 (met ei en verse truffel) en spicy maguro (sushi met engelenhaar). Qua prijs kan je het zo gek maken als je het zelf wil. De maki sushi roll’s zijn per vier of acht stuks te bestellen, er staan ook handroll’s op het menu en je kan zo veel gangen laten serveren als je zelf wilt.

Bij mij is er vaak nog plek voor een toetje, dus ook hier sla ik een dessert niet af. Om het diner goed af te sluiten krijg ik de Chocolat fusion. Dit nagerecht bestaat uit Sphere chocolade, saffraan, roodfruit, yoghurt mousse en lime. Ten eerste ook weer een feestje om te zien natuurlijk. De chocoladebal open slaan blijkt nog een hele klus. Zodra deze open valt is de frisse yoghurt mousse te zien. Dit in combinatie met een heerlijke kop koffie vormt de perfecte afsluiting van een heerlijk diner. 

Ono Fusion is een echte aanrader. De menukaart is zeer uitgebreid en de gerechten worden prachtig geserveerd in een heerlijke setting. Ik snap je compleet als je geen keuze kan maken van de menukaart. In dit geval kan je natuurlijk altijd overleggen met het personeel of laat je, net zoals ik, compleet verrassen. 

Website Restaurant Ono

Ono Japanese Fusion Dining – Antoine Platekade 1005, Rotterdam

Geopend van dinsdag tm zondag van 17.00 – 22.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *