Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Nice to Meat!

De Oude Haven in Rotterdam is een heerlijke plek aan het water waar je relaxt een drankje en een hapje kunt doen. Vooraan op de terrassen is het wel vaak vechten om een plekje. Loop eens wat verder door naar achteren en je vindt een rustiger plekje bijvoorbeeld bij Meat Rotterdam. Meat Rotterdam omschrijft zichzelf als een Vleeschcafe waarbij het draait om een goed stuk kwaliteit vlees in combinatie met toffe mixdranken, goede koffie en mooie wijnen & bieren. Bij Meat Rotterdam wordt er behalve vlees ook een visgerecht van de dag en een vast vegetarisch gerecht geserveerd. Je kunt hier overigens ook terecht voor een lunch, diner en borrelmoment.

Gisteren ben ik samen met mijn vriend een hapje gaan eten bij Meat na een werkdag op kantoor. We kregen een heerlijke houten bank aan het water toegewezen, echt een fijn plek op het zonnige terras met uitzicht op het water en de boten in de Oude Haven. Op de menukaart staan onder andere de favorietjes van Meat: carpaccio, steak tartaar en bavette. Daarnaast vindt je er ook tonijntartaar, burrata en een wisselende steak genaamd Meat’s Favortie.

Als voorgerecht neem ik uiteraard de burrata omdat ik een enorme liefhebber van burrata ben. Mijn vriend neemt als voorgerecht het favorietje van Meat: de steak tartaar. Ondertussen genieten we enorm van het uitzicht en de mooie zomeravond. Wat is het heerlijk om in de stad Rotterdam te wonen. De voorgerechten arriveren en het ziet er fantastisch uit, net kunstwerkjes. De steak tartaar is net wat anders dan de traditionele variant: in plaats van rauw ei zit hier eierschuim op. De burrata ligt op een bedje van venkel en smaakt daardoor heerlijk fris. 

Als hoofdgerecht neemt mijn vriend de medium gebakken ossenhaas (Holstein dubbeldoel uit Nederland) en ik de gepofte zoete aardappel met bulgur. Hierbij krijgen we frietjes en een salade geserveerd. Het smaakt allemaal erg goed, de frietjes zijn goed knapperig en het vlees is erg mals. Mijn bulgur salade is verrassend fris en krokant. In de salade zitten Marokkaans gekruiden nootjes verwerkt en sap van de sinaasappel wat het een heel fris gerecht maakt en een bite geeft. 

We hebben heerlijk gegeten bij Meat Rotterdam. Ik kan je dit restaurant en terras zeker aanraden voor een diner of lunch. Of om gewoon relaxt aan het water een drankje te doen. Ook een aanrader voor de vegetariërs onder ons, er zijn ook vegetarische opties beschikbaar. Let’s Meat!

Meat @ Instagram

Adres en website: Meat Rotterdam – Haringvliet 635, Rotterdam

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *