Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

By Ami op de Kop van Zuid is meer dan alleen een Instagrammable Urban Bistro

By Ami Interieur

Sinds december 2018 is de Kop van Zuid een Urban Bistro rijker: By Ami opende haar deuren en staat inmiddels bekend als een Instagrammable restaurant. Ik ben hier toen meteen een kijkje gaan nemen en wist direct dat het meer is dan alleen Instagrammable. De menukaart is voor iedereen toegankelijk en het restaurant richt zich op duurzaamheid wat blijkt uit het werken met duurzame producten en de menukaart waarop veel vegetarische en veganistische gerechten staan.

By Ami draagt zo bij aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook is By Ami een erkend leerbedrijf waar er gericht op horeca wordt opgeleid. By Ami is duidelijk meer dan alleen maar Instagrammable en heeft een weloverwogen visie om bij te dragen aan de maatschappij & duurzaam ondernemen. Buiten dat wil het oog natuurlijk ook wat, bij binnenkomst valt direct de kleurrijke, vrolijke inrichting op. Hieronder zie je een impressie hiervan.

We komen natuurlijk ook langs om een hapje te eten tijdens lunchtijd. Op de menukaart staan diverse sandwiches, soep & bowls, salades en wat mooie lunchgerechten. De vriendin met wie ik lunch is vegan en kiest voor de Hummus & Avocado sandwich en ikzelf ga voor de sandwich met Halloumi kaas. Op de Hummus & Avocado Sandwich zitten naast rode bieten hummus en avocado ook nog gefermenteerde groenten en veldsla. Op de Halloumi cheese sandwich zit er naast halloumi ook nog granaatappel, cherrytomaten, komkommer, veldsla, geroosterde amandelen en za’atar pesto op. Ikzelf vind de combinatie van halloumi met geroosterde amandelen echt zalig. De combinatie van smaken en kleuren maken deze lunch tot een smaakvol feestje.

By Ami Lunch

Als drankje bij deze lunch hebben we de Pink match latte en voor mij de Butterfly tea met limoen en honing. Ook weer heel kleurrijk en op basis van sojamelk bereidt. Ik kan je By Ami op de Kop van Zuid zeker aanraden voor de lunch. Bij mooi weer is het terras met uitzicht op de Maas ook heerlijk toeven. Daarnaast is er regelmatig op zondag live muziek, is er ook een dinerkaart en is er de mogelijkheid om met groepen te reserveren en of voor een speciale gelegenheid. 

Adres By Ami: Antoine Platkade 983, Rotterdam

Website By Ami

One Reply to “By Ami op de Kop van Zuid is meer dan alleen een Instagrammable Urban Bistro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *