Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Zelf je maaltijd samenstellen bij The Harvest: een echte aanrader

Restaurant The Harvest

Op loopafstand van station Rotterdam Centraal heeft The Harvest zich gevestigd aan de Proveniersstraat. Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijstje om eens te bezoeken. Op uitnodiging van eigenaar Wessel van Winden ben ik hier kortgeleden een hapje gaan eten ’s avonds. In dit artikel lees je meer over de achtergrond van de Harvest en mijn ervaring tijdens dit etentje. 

The Harvest is ontstaan door terug te kijken naar hoe mensen vroeger aten. Er werd toen gekookt met seizoensproducten zonder kunstmatige toevoegingen. De passie voor deze seizoensproducten en voedzaam eten hebben de basis gevormd voor The Harvest. De vier basis waarden van The Harvest zijn: 

  • Het werken met seizoensproducten
  • Zo veel als mogelijk duurzaam werken
  • Voedzame maaltijden met een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vitaminen & mineralen. 
  • Genieten: dit maakt gelukkig

The Harvest neemt de seizoensproducten af van lokale boeren en kan bijvoorbeeld ook catering verzorgen tijdens evenementen of lunches op kantoor. Dit spreekt mij persoonlijk ook erg aan omdat ik voor mijn werk vaak diner/lunch regel en er niet altijd een verantwoorde maaltijd beschikbaar is op locatie. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Terug naar mijn diner bij The Harvest. Als voorgerecht kies ik voor de pastinaaksoep deze wordt geserveerd met wat brood. Ik heb nog niet eerder pastinaaksoep gegeten dus ben ik heel erg benieuwd naar de smaak. Het smaakt heerlijk! De soep is lekker vol qua smaak en tekstuur, ik kan je dit gerecht zeker aanraden om mee van start te gaan bij The Harvest.

The Harvest Pastinaaksoep

Het hoofdgerecht kun je zelf samenstellen door te kiezen voor één basis, twee warme of koude gerechten van de groenteboer en als laatste kies je voor een vega of vlees gerecht. Daarnaast is het ook mogelijk om nog een aantal extra’s toe te voegen aan je gerecht voor een kleine meerprijs. Voeg bijvoorbeeld optioneel wat brood, bietenhumus, groentechips, fritatta, wat noten of een sausje toe.

Mijn samenstelling bestaat uit: geroosterde krieltjes met knoflook en paprikapoeder met gekarameliseerde pastinaak met pecannoten, geroosterde kastanje champignons met citroen, tijm en knoflook en vega gehaktballen in tomatensaus. Ook voeg ik als extra lekkere pittige siracha mayonaise toe. Dit hoofdgerecht van The Harvest is voor mij de ideale gezonde maaltijd omdat je deze zelf samenstelt, snel wordt geserveerd en je hier heerlijk kunt natafelen op het terras. Ga hier zeker eens naartoe als je eens in de buurt hebt of nog tijd over hebt voor je naar het station loopt. 

Adres The Harvest: Proveniersstraat 36a Rotterdam

Website The Harvest

Hoofdgerecht The Harvest
Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *