Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Mijn favoriete Rotterdamse producten

Tomasu

Luwia Yoghurt

Hande en Kerem komen oorspronkelijk uit Turkije en zijn voor hun studie in Rotterdam gaan wonen. Ze misten de typische smaak van Turkse yoghurt en besloten zelf hun eigen yoghurt te gaan produceren, ook verkopen ze hangop. Eerst in het klein voor eigen gebruik en later hebben ze hun eigen yoghurt lijn opgezet die ze verkopen aan hotels, restaurants en een groothandel. Hande en Kerem maken de biologische yoghurt op Kinderboerderij de Kooi in IJsselmonde en de yoghurt is ook te bestellen via hun eigen webshop. Meer informatie over Luwia Yoghurt kun je hier op de website vinden. 

Naturally Granola

Naturally Granola is zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van 100% natuurlijke en voedzame ingrediënten. De granol is gezond en zit vol nutriënten, mineralen en antioxidanten. De granol wordt gebakken in een bakker waar mensen met een beperking vol passie de lekkerste granol bakken. Beschikbare smaken zijn: Roses & Cardamom, speculaas, Begian dark chocolate, Giraffe Coffee en Signature Granola. Via de website is het zelfs mogelijk om een granol abonnement af te sluiten zodat je nooit zonder heerlijke granol zit. Meer informatie kun je vinden op de website van Naturally Granola

Luwia & Naturally granola

Tomasu soja saus

Tomasu soja saus wordt gebrouwen in Rotterdam en is gemaakt van eigen sojabonen en tarwe. Deze worden geteeld in de Hoekse Waard. Samen met bronwater en kletisch zeezout uit Guerande (Frankrijk) wordt de fermentatie gestart in combinatie met de eigen schimmel (aspergillus oryazae Tomasu).De sojasaus wordt vervolgens de tijd gegund om zich te ontwikkelen in oude whiskyvaten. Meer informatie kun je op de website van Tomasu vinden.

Puur Rotterdam

Rotterdamse pure chocolade gemaakt van 40% cacao, zeezout, fudge, amandel en gekarameliseerde honing gemaakt door Rotterdamse bijen op de DakAkker. Eerder mocht ik al een aantal van deze repen weggeven tijdens een give-away. De luxe wikkel en doos is vormgegeven door Jochem Coenen en is ontwikkeld in samenwerking met de DakAkker. Deze repen zijn ook super leuk om cadeau te doen voor een verjaardag, als souvenir of voor moeder-/vaderdag. Meer informatie kun je op de website van Puur Rotterdam vinden

Puur Rotterdam

RotterZwam-growkit

Uit onderzoek blijkt de meeste koffie thuis wordt gedronken. Dat betekend een hele hoop koffiedrab wat vaak weggegooid wordt. De oesterzwam groeit echter als een malle op het koffieprutje dat je over houdt met filterkoffie. Daarom is er de Rotterzwam-growkit waarmee je je eigen paddestoelen kunt kweken van je eigen koffiedrab. Mooi Rotterdams product om trots op te zijn dus. Meer informatie kun je op de website van RotterZwam vinden.

Rotterzwam


Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *