Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Op hoogte dineren in de Euromast

De Euromast onderging begin 2004 een totale metamorfose. Alles verandert behalve het uitzicht, zo luidde het devies. Het restaurant kreeg met een eigentijds interieur (ontworpen door Jan des Bouvrie) en een internationale kaart de allure van een uitnodigende Brasserie. Rotterdam werd een fantastische horecagelegenheid op een unieke locatie rijker. Een goede reden om de Euromast eens een bezoek te brengen als echte liefhebber van eten, dineren en natuurlijk Rotterdam.

Ik woon nu zo’n 7 jaar in Rotterdam en ben nooit eerder op de Euromast geweest. Toen ik werd uitgenodigd door de Euromast twijfelde ik er geen moment over om deze hotspot en Brasserie een bezoekje te brengen. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen, met het ticket konden we via poortjes richting de lift. De grote lift gaat heel vlot naar boven en voilà daar zijn we dan in de brasserie op de Euromast. Het is heel erg mooi en licht ingericht. Op ieder tafeltje staat een mooie bloem en het uitzicht is fantastisch. De hele skyline van Rotterdam is zichtbaar met mooi weer. Doordat de Brasserie rond is kun je van verschillende kanten diverse stadsdelen bekijken. We mogen plaatsnemen aan een tafeltje waarbij we uitzicht hebben op de Erasmusbrug en het ss Rotterdam: een geweldig mooi uitzicht.

Uitzicht vanuit Euromast

In de brasserie van de Euromast kun je terecht voor een brunch/lunch, diner, high tea, high wine, en om te borrelen. Ook is het mogelijk om te reserveren voor een groep of speciale gelegenheid. Iedere zaterdag en zondagochtend van 10.00-12.00 uur kan je genieten van een heerlijke brunch op 100 meter hoogte. De brunch heeft een uitgebreid buffet inclusief koffie, thee en jus d’orange de prijs hiervoor bedraagt €19,75 per persoon.

De Euromast heeft een duurzaam beleid dat erop gericht is om zorgvuldig om te gaan met de mens, omgeving en de planeet. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van groene energie en er is een afvalbeleid opgesteld. In de Brasserie worden diverse gerechten geserveerd die voor ten minste 50% uit duurzame ingrediënten bestaan. We ontvangen de menukaart en de drankjes. We nemen de menukaart door en genieten van het uitzicht.

Als voorgerecht ga ik voor de gevulde champignons met pijnboompitten, ui, tomaat, manchego en vijgen chutney. Mijn tafelgenoot neemt het trio van vis die bestaat uit: gerookte zalm, garnalen, gerookte forel en schaaldieren mayonaise. We krijgen hierbij ook nog brood met roomboter gereserveerd. Het is een unieke ervaring om te dineren op hoogte met de Rotterdamse skyline om je heen.

Voorgerecht Euromast by Rotterdamfood.nl

Als hoofdgerecht neem ik de quiche met spinazie, oude Rotterdamse kaas, rucola, crostini en paprika pesto. Mijn tafelgenoot gaat voor de gegrilde tournedos met een creme van pastinaak, parmezaan, pompoen, shiitake tempura en madeira jus. Het smaakt prima en we hebben hierbij knapperige frietjes met mayonaise en een salade bij gekregen. 

Hoofdgerecht Euromast

Het is helaas alweer tijd voor de laatste gang: het dessert. Voor mij de Marshmallow van pure chocolade met creme patissiere en rode biet sorbet. Mijn tafelgenoot neemt de Blondie die bestaat uit appel peer compote en kaneel roomijs. Het is prachtig opgemaakt en het dessert smaakt ons goed. We hebben erg genoten van het diner met het mooie uitzicht over de Rotterdamse skyline. De Euromast en de Brasserie zijn zeker een bezoek waard en als Rotterdammer zijnde is dit echt een mustsee. Kom je hier niet vandaan en kom je binnenkort een dagje naar onze Havenstad dan kan je de Euromast ook van harte aanbevelen. 

Dessert Euromast Rotterdamfood.nl
Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *