Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Onbeperkt brunchen op zondag bij Publiek Rotterdam

Publiek Rotterdam

Rotterdam heeft er weer een nieuw restaurant bij: Publiek aan de Weena 296 in het pand waar voorheen Jamies Diner zat. Het pand is omgebouwd en gerestyled waarna Publiek haar deuren heeft geopend voor het Rotterdamse publiek. Je kunt hier terecht voor een heerlijke kop Giraffe koffie, een ontbijtje, lunch of diner. Ook is er op zondag de mogelijkheid om van 11.00 – 15.00 uur e brunchen. Het is een brunch waarbij je onbeperkt kunt genieten van een uitgebreid buffet. Vorige week zondag ben ik hier gaan brunchen en in dit artikel ga ik schrijven hoe ik dit heb ervaren.

Samen met een vriendin ging ik vorige zondag naar de brunch, bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en werden onze jassen aangenomen en aan de kapstok gehangen. Binnen kijken we even rond, het interieur is modern, chic met een echt huiskamer gevoel. We krijgen al snel onze bestelde cappuccino en in het engels wordt de brunch toegelicht door de manager. Voor het bedrag van € 27,50,- mag je onbeperkt gebruik maken van het brunchbuffet. Voor kinderen tot twaalf jaar betaal je € 9,50 en je kunt ook nog kiezen voor onbeperkt cava voor € 15,-.

Het brunchbuffet kan qua gerechten verschillen per week en dit zorgt voor wat variatie. De brunch wordt iedere week op zondag gegeven, maar het is ook mogelijk om dit op een andere dag te organiseren voor een groep of event. Enkele gerechten van het brunchbuffet zijn: yoghurtbar met verschillende soorten fruit/toppings, verse croissants, diverse andere soorten broodjes, beleg zoals diverse kazen, vlees/vis, oesters, pancakes, eiergerechten, diverse soorten groenten en wentelteefjes. Ook staan er diverse taarten voor je klaar als dessert. 

Publiek Rotterdam

De eerste ronde ga ik voor een croissant met diverse kaasjes, wat avocadospread en een bakje yoghurt met diverse soorten fruit erin. Het tafeltje is gezellig opgemaakt met een kaarsje wat leuk staat op je foto. De croissant is lekker vers en knapperig. Ik word heel erg blij van de diverse soorten kaas die Publiek tijdens deze brunch aanbiedt, hier kan ik in combinatie van een croissantje en een cappuccino echt van genieten. De tweede ronde ga ik voor een ietwat gekke combinatie van gerechten: wentelteefjes, shakshuka, bieten/geitenkaas salade, wat rucola en een stukje frittata. Hierbij bestellen we nog een glas verse jus d’orange  je zult begrijpen dat ik de foto hiervan maar even weglaat.

Het gevaar van een onbeperkt buffet is bij mij dus vaak dat de raarste samenstellingen op mijn bord belanden. We zitten al aardig vol van de twee rondes die we hebben opgeschept. Het leuke van dit brunchbuffet is dat je er zo lang over mag doen als je maar wilt: zo klaar, geen probleem maar je kunt er ook van 11.00-15.00 uur een heel dagdeel over doen. Wij hebben er een aantal uur gezeten en hier gezellig bijgepraat. We gaan nog voor een laatste ronde: voor mij nog een croissantje en diverse kazen, hier maak je me blijer mee dan met een zoet dessert. Mijn vriendinnetje gaat voor een stukje tiramisu en een stukje chocolade taart welke goed smaakte. Ik kan dit buffet bij Publiek zeker aanraden voor een luie, relaxte zondag. Je waant je op vakantie met alle keuzes die je hebt in combinatie met het onbeperkte concept, daarnaast heb je zo een heerlijk relaxte zondag!

Website: Publiek Rotterdam

Chocolade cake


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *