Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Vijf vegan friendly ontbijt/brunch hotspots in Rotterdam

Happy Earth

Het is weer zondagochtend, je hebt een beetje uitgeslapen en hebt zin in een ontbijt/brunch in de stad. Waar kan je dan het beste zijn als het gaat om vegan friendly ontbijtjes? Ik kan je op weg helpen door mijn vijf favoriete plekjes te delen, je kan dan zelf ervaren wat je ervan vindt. Gelukkig kent Rotterdam steeds meer vegan opties op de menukaart en is er steeds meer keuze. Ook zijn er nog genoeg nieuwe vegan hofspots die ik zelf nog moet gaan ervaren. Denk aan restaurant Dumbo, By Ami Urban Bistro en Plantastic Health Hub, daarover vast later meer op mijn blog. Voor nu mijn vijf favoriete plekjes met vegan opties voor ontbijt/brunch in Rotterdam. 

Lilith – Nieuwe Binnenweg 125H

Lilith, yes the’re dark, maar de gerechten niet hoor! De pancakes worden geserveerd op mooie zwarte borden, de toppings zijn heerlijk kleurrijk en bovenop zit een mooi eetbaar bloemetje. Buiten de pancakes op de menukaart staan er egg’s florentine (vegetarisch) op de kaart en onder andere de green bowl (plantbased). Heb je ook de beetroot latte met havermelk al eens geproefd? Ik vind dit de lekkerste beetroot latte van Rotterdam. Denk je dat je betere schenkt nodig me dan eens uit haha…

Lilith pancakes

Arzu – Bergweg 209A

Arzu ligt in mijn oude buurtje dichtbij het muizengaatje. Toen ik verhuisde kwam Arzu er zich vestigen. Ik kom nog super graag in mijn oude buurtje zeker voor het heerlijke eten dat ze serveren bij Arzu. Mijn lievelingsgerecht zijn de pancakes met M&M’s (vega). Vegan gerechten op de kaart zijn onder andere: de pancakes met bosbessen & bananen, Oreo pancakes en de aardbeien pancakes. Ook staan er glutenvrije en vegan bowls op de menukaart: de Acai bowl, avocadobowl en linzensoep. Daarnaast zijn er nog belegde broodjes, hier gerechten, oatmeals en de Ik kan niet kiezen plank te bestellen. Aanrader dus als je houdt van veel keuze en lekker uitgebreid ontbijten.

Arzu vegan pancakes

Happy Earth – Zwaanshals 299

We blijven nog even in Noord en verplaatsen ons naar Happy Earth, wat een heerlijke plek aan de Zwaanshals. Bij lekker weer knal je hier lekker het terras op en kijk je naar het veelzijdige publiek dat de Zwaanshals aantrekt. Bij Happy Earth hoef je niet op te letten dat je een vegan gerecht kiest; alles hier is Plantbased. Op de menukaart staat heel duidelijk wat een gerecht precies bevat. Ik heb hier al verschillende gerechten geproefd: de raw taco’s, loodde nacho’s en mango madness. Als je een plekje over hebt in je buik vergeet dan niet het dessert Nanawhip te nemen: dit is echt goddelijk lekker. 

Nanawhip Happy Earth

Healthful Rotterdam – Spaansepoort 77

Nog zo’n pareltje van een plantbased ontbijt/lunch zaak, deze ligt aan de oude haven, wat een een heerlijke plek voor een zondags ontbijtje. Ik ben hier al een aantal keer geweest en heb er heerlijk gegeten. De menukaart wisselt regelmatig en gaat met het seizoen mee. In de zomer is het er heerlijk toeven en ook in de winter heeft het sfeer, de zaak is mooi ingericht en de borden zeker ook. Ook een aanrader midden in het centrum. 

Healthful Rotterdam

Sue – Karel Doormanstraat 372-374

Hier haal ik al bites sinds ze nog in hun kleinere allereerste zaakje zaten. Ze zijn heerlijk en mijn favoriet is de salted karamel met een heerlijk stukje walnoot er boven op. Ze hebben ook een fijne menukaart voor ontbijt en lunch. Ik eet er graag de wentelteefjes of de scrambled ‘’egg’s’’ gemaakt van tofu met als side de bacon gemaakt van tempeh. Met goed weer is het terras hier ook heerlijk en zonovergoten.

Sue wentelteefjes

Dit zijn mijn favorieten plekjes in Rotterdam wat betreft vegan ontbijt/brunch hotspots. Heb je nog leuke tips qua gerechten of hotspots laat ze dan achter in de comments. Fijne zondag gewenst!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *