Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Restaurant Just: luxe dineren met een huiskamer gevoel

just interior

Vorige week ben ik gaan dineren bij restaurant Just aan de Mauritsweg. Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijstje om nog eens langs te gaan en ik was dan ook erg blij met de uitnodiging van eigenaar Justin Niessen om die avond de sfeer en de gerechten in het restaurant te mogen proeven. Omdat er geen menukaart online te vinden is weet ik niet zo goed wat ik ervan kan verwachten. Bij binnenkomst van het restaurant valt meteen de relaxte sfeer op: de sfeerverlichting, de inrichting, de enthousiaste en persoonlijke ontvangst

Omdat Justin Niessen die momenteel in het buitenland verblijft heb ik tijdens dit diner gesproken met bedrijfsleider Mats van Biljouw die veel horeca ervaring heeft. Hij verteld dat de gerechten van Just gevarieerd zijn, ze per dag zullen verschillen en zowel een Nederlands als Caribisch karakter hebben. Je hebt hierbij altijd de keuze uit vis, vlees, vega en ook met eventuele andere dieetwensen/allergieën houden ze rekening. Hou je nou echt niet van verrassingen of wil je toch zelf kiezen dan is er wel altijd een menukaart aanwezig in het restaurant.

Ik laat me verrassen en heb alleen aangegeven gebruik te willen maken van de vegetarische optie.  We krijgen al snel vers brood op tafel met zeer luchtige boter daarnaast wat olijven, popcorn en een prosecco met amuse. Deze vrijdagavond kan niet beter starten! We hebben overigens een heel mooi plekje gekregen bij een gaaf schilderij en met goed licht voor de foto’s.

amuse just

Leuk om te weten is wellicht ook dat Just vaak events organiseert zo hebben ze regelmatig dinnershows, de sushi order pop up (extern georganiseerd) en Just soul food: eten van de Green Egg. Ook is het mogelijk om er in overleg met Just een bedrijfsuitje, zakenlunch, babyshower of vrijgezellenfeest te organiseren. Het voorgerecht wordt geserveerd: vega tortilla 2.0. Deze tortilla bevat: avocado creme, mais creme, pomodori, gefrituurd ui, gepofte paprika, zoetzure komkommer, parmezaan, basilicum en cashew. Het is een lekker gerechtje met veel verschillende frisse smaken die goed bij elkaar passen. 

tortilla vega 2.0

Dan het tussengerecht, dit is een 62 graden celsius gepocheerd ei met zoete aardappelcreme, doperwtencreme, aardappelmousseline en drie bereidingen van knolselderij. Ook hier ben ik over te spreken: de smaken passen bij elkaar en ik hou erg van gepocheerd ei. Het is ook een luchtig gerechtje was perfect past bij een tussengerecht. Onder het eten valt me de relaxte sfeer in het restaurant op: de medewerkers staan iedereen persoonlijk en met aandacht te woord en er heerst een soort huiskamer gevoel. Daarbij wordt het eten erg mooi en luxe geserveerd dus je voelt je helemaal in de watten gelegd hier.

tussengerecht just

Het hoofdgerecht wordt geserveerd, dit is een spaghetti met truffel, vegetarische kombu dashi, shitake, pijnboompitjes en dille. De pasta overheerst en de hoeveelheid is gewoon te groot in vergelijking met de rest waardoor de smaken van de overige ingrediënten wegvallen. Mijn tafelgenote helpt me om de pasta op te eten, eten laten liggen probeer ik echt te vermijden in een restaurant want ik dat vind ik echt zonde.

hoofdgerecht just

Omdat ik aardig vol zit wacht ik even met het dessert, ondertussen nip ik vast van de koffie. Na een korte pauze wordt het dessert geserveerd. Dit is een broodpudding met granny smith, framboos, zonnebloem- en pompoenpitten, appelmoes en karamelijs. Het is lekker zoet en een prima afsluiter voor dit diner. 

dessert just

Overall ben ik zeer te spreken over restaurant Just. Er heerst een aangename sfeer in het restaurant dat luxe ingericht is maar voelt als een huiskamer. De medewerkers zijn gastvrij en bereidt mee te denken als je dieetwensen hebt en het is leuk om verrast te worden met gerechten zonder te kiezen van een menukaart. De gerechten zijn met aandacht opgemaakt en smaakvol.

Het leuke is dat je niet iedere dag hetzelfde zult krijgen en er ook regelmatig events zijn in het restaurant om weer andere sferen te proeven. Nog een leuk nieuwtje is dat Just per februari zes dagen geopend is voor brunch, lunch en diner (reserveren is wel wenselijk).

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *