Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

De pizzabakkers Rotterdam: een uniek stukje Italië aan de Pannekoekstraat

De Pizzabakkers

Pannenkoeken zijn mijn lievelingseten. Maar pizza staat op een solide tweede plek. Vraag me of ik mee ga pizza eten aan de Pannekoekstraat en ik laat direct al mijn plannen voor het avondeten vallen. Samen met Marisa mocht ik een uniek stukje Italië ervaren bij de Pizzabakkers. Een gezellig restaurant met een fris en eigentijds interieur. 

Met een uitgebreide kaart vol antipasti, salades en uiteraard pizza’s, is er bij de Pizzabakkers Rotterdam genoeg keuze. We beginnen de avond met een tafel vol lekkers, voor ons uitgekozen door eigenaresse Sanne de Vries. Een plank met daarop bruschetta, burrata en in de oven geroosterde olijven en amandelen. De focaccia Romana (met rozemarijn en zeezout) on the side maakt het af.

antipasti

De Pizzabakkers bakken pizza’s op ambachtelijke wijze in Italiaanse houtovens. Hierdoor blijft de bodem krokant, dun en vol van smaak. En daar is geen woord van gelogen. Daarbij worden de pizza’s belegd met uitsluitend verse ingrediënten. Marisa gaat voor de pizza Spinaci, met daarop mozzarella, spinazie, rode balsamico-ui, geitenkaas en pijnboompitten. Zelf ga ik voor de pizza van de maand: pizza zucca. Een pizza pompoensaus, geroosterde pompoen, blauwe kaas van geitenmelk en salie. Smullen maar!

Pizza special

Na de pizza is er geen ruimte voor een toetje in onze magen, maar ook hierin is voor de zoetekauw genoeg keuze. Kortom, een aanrader voor wie lekker wil eten in een upcoming stukje Rotterdam. En wist je dat ze een leuke combi deal hebben? Doordeweeks kun je van maandag tot en met woensdag pizza eten én naar de film voor €14,50!

(dit artikel is geschreven door Laura)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *