Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Dinner In Motion Eindhoven: een uniek virtueel diner

Table dinner in motion

Deze keer een review over een restaurant in Eindhoven. Een restaurant in Eindhoven, nee wacht het is Dinner in Motion: deze culinaire ervaring betreft meer dan alleen dineren! Een van de wereldwijd opkomende trends in de restaurantindustrie is visuele sensatie. Daarnaast zijn ook de continue groei van technologie en eten als ervaring opkomende trends voor 2019. Zeg je technologie, art en gastvrijheid, dan moet je in Eindhoven zijn. Ik heb er gewoond en kom nog regelmatig in Eindhoven omdat de mensen er gastvrij zijn en er veel te zien is op gebied van art/design.

Begin januari ging ik weer eens naar de lichtstad voor een dagje foto’s maken, shoppen en als afsluiter dit diner bij Dinner In Motion. In dit artikel vertel ik je meer over de ervaring en het dineren in een virtuele ruimte. Omdat ik niet te veel wil verklappen over wat er allemaal gebeurd ga ik deze keer niet alle gerechten noemen en laten zien.

Dinner in Motion is een 360 graden restaurant met een lange tafel waaraan je met 36 personen kunt zitten. Je kunt met een groep komen of met een vriend(in). Je zit altijd naast of tegenover degene met wie je hebt gereserveerd. Je gaat hier uit eten terwijl er om je heen fantastische beelden verschijnen. Je komt o.a. terecht in een aquarium en een tuin en de tafel en je bord passen helemaal bij wat er om je heen gebeurd. Alle zintuigen worden hierbij geprikkeld en je wordt ook zelf aan het werk gezet. Je kunt het zien als een culinaire reis die je met z’n allen gaat ervaren. 

Het menu bestaat uit 6 gangen en ik kan je vertellen dat er bijzondere en heerlijke gerechten worden geserveerd. Ook is het mogelijk om dieetwensen/allergieën door te geven mits je dit meteen bij je reservering aangeeft. Ik heb gebruik gemaakt van het vegetarische menu. Het diner smaakt heerlijk en werd uniek gepresenteerd. Zo zie je hieronder de Zoete aardappelsoep met kerrie & chili, peterselie en gefrituurd broodkruim. Een lekker soepje dat perfect past bij hetgeen wat om je heen gebeurd.

zoete aardappelsoep

Het menu wordt overigens vier keer per kwartaal gewijzigd wat perfect is voor de variatie en de beleving. Ook wordt er tussendoor gesleuteld aan de show en blijft men schaven en perfectioneren, hier hou ik van. Op dit moment heeft Dinner In Motion alleen een vestiging in Eindhoven, mogelijk gaat men nog uitbreiden in Nederland of daarbuiten. Een volgend gerecht is de schop met daarop: Pastinaak, Zwarte aardappel & doperwt, groenten garnituur en doperwt-cress. Ook heerlijk en een unieke ervaring om te eten van een schop, dat doe je niet dagelijks. 

dinner in motion eindhoven - schop

Aan het eind wordt afgesloten met een prachtig kunstzinnig dessert en een suikerspin. Wat een unieke ervaring is Dinner in Motion. Een aanrader voor als je in Eindhoven/Brabant bent en iets bijzonders wil ervaren of vieren. Het restaurant is goed met OV te bereiken en zit in het centrum van Eindhoven. Ikzelf ga hier rond mijn verjaardag in april heel graag weer naartoe om te genieten van deze manier van dineren en daar plak ik dan heel graag weer een dagje Eindhoven aan vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *