Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Heerlijk dineren op de Kop van Zuid bij Mood Rotterdam

Sushiboot Mood Rotterdam

Na een flinke verbouwing in het Las Palmas gebouw op de Kop van Zuid heeft Mood Rotterdam onlangs officieel haar deuren geopend. Naar aanleiding van deze opening mocht ik een etentje ervaren in dit nieuwe restaurant waar naast diverse soorten sushi ook de Franse keuken terugkomt op de menukaart. Eerder heb ik al wel geluncht bij Mood locatie Strijp-S te Eindhoven, hier was ik toen erg enthousiast over dus ik heb erg uitgekeken naar de locatie van Mood in Rotterdam.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen, de jassen worden aangenomen en we krijgen een mooie plek toegewezen. Ik loop nog even een klein rondje door het restaurant en neem een foto van onder andere de mooie nieuwe bar.

Terug aan tafel krijgen we al een heerlijk vers broodje vooraf geserveerd. Ook krijgen we een fles mineraal water op tafel. Er is een mooie wijnkaart beschikbaar, maar we besluiten het even bij water te houden. Dan krijgen we de lunchkaart in handen waarop diverse lunchgerechten staan zoals onder andere: Carpaccio ’’Mood’’, Gyoza, Thaise Curry, Vongole, diverse soorten sushi en de bekende Mood Sushiboot. De Sushiboot wordt geserveerd met diverse soorten sushi en sashimi om samen te delen. Het ziet er super leuk uit en we zien dit onder andere een vriendinnengroepje doen en een jong gezinnetje (de Sushiboot zie je boven dit artikel).

Omdat ik zelf de sushiboot al vaker voorbij heb zien komen en we benieuwd zijn naar de losse lunchgerechten besluiten we om hiervoor te gaan. De bediening raadt ons aan om dan te gaan voor 3 lunchgerechten per persoon, dus nu moeten we keuzes gaan maken. Na enige tijd komen we eruit en zijn we klaar om te bestellen. Mijn tafelgenoot gaat voor de Steak Tartaar en ik begin met de Sashimi mix De Sashimi mix is geweldig mooi opgemaakt en perfect af gegarneerd met een prachtig bloemetje. Wat een feestje voor je ogen. De Steak Tartaar ziet er ook goed uit en de eerste gerechten smaken heerlijk.

Sashimi Mood Rotterdam

Als tweede gerecht nemen we allebei twee nigiri’s: mijn tafelgenoot neemt twee maal de geflambeerde zalm/spicy mayo en ik ga voor tweemaal de geflambeerde coquille/sesam. Wederom super lekker. We houden allebei erg van de geflambeerde nigiri’s en deze valt bij Mood Rotterdam ook goed in de smaak. 

geflambeerde Coquilles Mood Rotterdam

Op naar het derde en laatste lunchgerecht: mijn tafelgenoot krijgt de Spicy tuna roll geserveerd met daarin tonijn,bosui en spicy mayonaise en ik krijg de Vegan sushiroll met asperges, avocado,komkommer en cashew. Als er een vegan gerecht op de kaart staat waarvan de ingrediënten mij aanspreken dan wil ik dit altijd graag proberen. Deze roll at ik overigens ook tijdens mijn lunch bij Mood Eindhoven Strijp-S afgelopen september. Wederom lekkere gerechten, de smaak van de sushi rolls zijn erg goed en de gerechten zien er weer prachtig uit.

Vegan sushi roll Mood Rotterdam

Er is nog wel plek voor een dessert dus die kiezen we nog, we gaan allebei voor het Garden delight dessert. Het dessert waarmee Eveline Wu een gouden medaille behaalde op het wereldkampioenschap Chinees koken in Ahoy 2016. Het dessert Garden delight stelt een plant voor met een bodem van aarde opgebouwd met onder andere hazelnootmousse, praliné, hangop, koekjeskruimel, witte chocolade ijs met een eetbare bloem erop. 

Garden Delight Mood Rotterdam

Bijna zonde om dit dessert te gaan proeven omdat het zo prachtig opgemaakt is. Toch beginnen we aan het dessert en ik kan niet anders zeggen dan dat we nu helemaal begrijpen waarom Eveline Wu hiermee een gouden medaille heeft behaald. Wat een hemels dessert is dit; alle smaken vormen een perfect geheel en dit dessert is gewoon pure perfectie.

Mood Rotterdam is net als Mood Eindhoven een echte aanrader. Het restaurant in het Las Palmas is zeker een bezoek waard voor lunch of diner waarbij je kunt kiezen uit veelzijdige gerechten op de menukaart die stuk voor stuk als een plaatje worden geserveerd. En als je er dan toch bent: ga voor een dessert, die zijn het proeven ook enorm waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *