Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Best nine 2018

Best nine: de negen foto’s op Instagram met de meeste likes. Ik wil de horecagelegenheden die achter mijn best nine zitten in the picture zetten middels deze blog. In mijn best nine komen mijn favorieten qua eten deels terug: pancakes, ijs/desserts en de gezondere alternatieven voor een ontbijtje. Het enige wat mist is pizza 😉

nummer 1: Intelligentia ICE

Met recht de beste nummer een die ik mij kan wensen, want: het beste en origineelste ijs van heel Nederland! Helaas (nog) geen vestiging in Rotterdam, maar een echte aanrader als je in de buurt van Eindhoven bent. Dit ijs is het waard om geproefd te worden

Website

Instagram

nummer 2: Brasserie Heerlijk

Heerlijke plek om een drankje te doen en/of te genieten van een lunch/diner gemaakt met passie voor het vak. Te vinden in Rotterdam in het Kleiwegkwartier. Ik schreef hier eerder een artikel over, deze kun je hier teruglezen:

Website

Instagram

nummer 3: De Huismeester

Leuke plek aan de Meent in het centrum van Rotterdam waar je terecht kunt voor: tapa’s, een lekkere lunch en drankjes. Hier ben ik een aantal keer geweest met de app Menublender en deze humustoast is hier mijn favoriet.

Website

Instagram

nummer 4: Yoghurtbarn

Ook een plek waar ik meerdere keren per jaar te vinden ben door heel Nederland. Uitleg is denk ik niet nodig: de Yoghurtbarn is een begrip in de grotere steden met heerlijke, gezonde vega(n) ontbijtjes en je kunt er ook lekker een hightea doen met vriendinnen.

Website

Instagram

nummer 5: Lilith

De plek waar ik al jaren pancakes ga eten dit niet al te zwaar vallen. Het recept is voor mij een geheim, maar beter ook anders zou ik dit echt te vaak eten. De toppings op de pancakes verschillen bij mij, maar ik neem nooit pancakes zonder een klodder nutella. In 2019 is het menu van Lilith overigens geheel vis/vleesvrij, dus alle gerechten zijn vega(n) met dit all day breakfast concept.

Website niet meer werkend

Instagram

nummer 6: Sappi

Hier haal ik mijn verse sapjes tijdens het winkelen of ga ik ontbijten met mooie smoothiebowls. Ook deed ik de Sappi sapkuur. Review is terug te vinden op mijn website: 

Check ook hun leuke, positieve Instagram: ik hou van Sappi!

Website

Instagram

nummer 7 en 9: Happy Earth Kitchen

Voor het eerst in 2018 ging ik naar Happy Earth Kitchen en ik keek mijn ogen hier uit naar al het (h)eerlijke eten hier! Sindsdien kom ik er vaker. Ook een all day menu en de raw nanawhip (dessert) kan ik niet afslaan na het eten van een heerlijke plantbased maaltijd. De loaded nacho’s zijn ook echt super lekker.

Website

Instagram

nummer 8: Arzu

We blijven nog even in mijn ‘oude buurtje’ Rotterdam Noord, want nadat ik verhuisd ben naar het centrum opende Arzu haar deuren met een heerlijk menu. De pancakes met M&M’s zijn hier mijn favoriet. De redvelvet pancakes zijn ook zalig net zoals de ik kan niet kiezen plank. Er staan ook vegan opties op de menukaart. Aanrader voor de echte pancake liefhebbert. 

website

Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *