Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Kerstmenu in de Restauranttram

Al jaren is de Restauranttram actief in Rotterdam, je kent ‘m ook wel als de: snerttram, partytram en ijsjestram. De Restauranttram is een all inclusieve concept waarbij je een viergangen diner krijgt geserveerd inclusief diverse dranken, een bezoek brengt aan het trammuseum en een gezellige rondrit door Rotterdam krijgt van circa 2,5 uur. Het is ook mogelijk om de hele tram te reserveren voor een groepsarrangement. Restauranttram rijdt iedere donderdag, vrijdag en zaterdag en je kunt opstappen op het Willemsplein vlakbij de Erasmusbrug.

In de week voor Kerst (van 18 tm 22 december) is de Restauranttram gezellig versiert in Kerstsferen en wordt er een viergangen kerstdiner geserveerd door restaurant Brazzo. Een vegetarische optie is overigens altijd mogelijk in de Restauranttram, mits je dit bij je reservering ook even aangeeft aangezien de keuken aan boord beperkte ruimte heeft. Zelf heb ik ook het vegetarische menu mogen proberen.

We stappen op bij Willemsplein, waar de tram netjes op tijd komt aanrijden. Iedereen stapt rustig in en het enige wat je nog hoeft te doen is je bevestiging laten zien in de vorm van een voucher. We krijgen een leuk plekje aan het raam zodat we lekker naar buiten kunnen kijken. Op het tafeltje staat al een aperitiefje voor ons klaar. Ook wordt er vrij snel nadat we zitten een mandje brood met smeersel geserveerd. 

De tram begint te rijden en we gaan via de Erasmusbrug richting Rotterdam Zuid. We krijgen het eerste gerecht geserveerd, dit is een kleine salade met onder andere tomaat, sla en een lekkere kaas. We passeren het Feyenoord stadion en krijgen een pompoensoep als tweede gerecht. Lekker een soepje met dit koude weer. 

Als hoofdgerecht krijgen we een heerlijke quiche die onder andere gevuld is met blauwe kaas met daarbij aardappelgratin met uiencompot en wortelen geserveerd op rucola. Dit is mijn favoriete gang van dit diner, want ik ben gek op quiche met deze blauwe kaas.

We rijden via het centrum van Rotterdam richting Hilligersberg en stoppen bij het trammuseum aan de kootsekade voor een bezoek aan het museum. Bij het uitstappen van de tram zingen de Krijsende Krengen uit volle borst kerstliedjes. We zijn vrij om even rond te kijken in het museum waar vele trams staan opgesteld in de remise. 

Na het rondkijken is het weer tijd voor het laatste deel van de rit met de Restauranttram. We vervolgen onze weg nu richting Delfshaven en krijgen een dessert geserveerd, ook krijgen we nog koffie met bonbons na.

De tram stopt weer bij Willemsplein, de eindhalte waar de Krijsende Krengen ons toezingen met hun laatste liedjes. We bedanken Bert van restaurant Brazzo voor deze unieke ervaring en gaan met een goedgevulde maag en een Rotterdamse ervaring rijker weer huiswaarts.

One Reply to “Kerstmenu in de Restauranttram”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *