Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Vegan hot Boon bowl

Voor dit recept heb ik een leuke samenwerking met Boon Bonen waar ik deelneem aan de Boon adventskalender. Ik ontwikkelde hiervoor mijn eigen recept met de Hollandse Boon ballen chili. Dit product is vegan, sojavrij en eiwitrijk: dus tijd voor een gezond receptje voor bijvoorbeeld na het sporten.

Ingrediënten voor een persoon:
halve verpakking Boon ballen chili
250 gram bonen (ik koos voor doperwten/mais/paprika)
75 gram Quinoa
70 gram tomatenpuree
halve ui
halve jalapeno peper (mag je weglaten wanneer je niet tegen pittig eten kunt)
1 eetlepel verse guacemole
Bereidingstijd: 30 minuten

Begin met het fijn snijden van de ui en de jalapeno peper. Meng daarna de bonen met tomatenpuree en doe dit in een steelpan. Pak er nog een steelpan bij en vul deze met water waarin je de Quinoa 15 minuten kookt. Ondertussen warm je ook de bonen met tomatenpuree op en bak je de Boon bonen balletjes. Het bakken en opwarmen duurt zo’n 10 minuutjes en dit kan je doen terwijl je de Quinoa kookt. Na 15 minuten laat je de Quinoa uitlekken en maak je je bowl op. Easy cooking!

Spread the love

One Reply to “Vegan hot Boon bowl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *