Rotterdam.food blog

Delicious food reviews with a touch of lifestyle

Jamie’s Italian Festive Menu

Jamie’s Italian heeft inmiddels twee restaurants in Nederland: in Den Haag en in de Rotterdamse Markthal. Bij deze vestiging ben ik graag te vinden omdat ik het een leuke ambiance vind in het weekend voor een etentje na een dagje stad of een rondje door de Markthal. Deze keer werd ik uitgenodigd in ruil voor een review. Ik nam mijn vriendinnetje Laura mee en we kregen een leuk plekje aan het raam met uitzicht op het reuzerad naast de Markthal.

Het Festive menu bij Jamie’s Italian bestaat uit twee of drie gangen en daarbij kan je ook nog kiezen voor een tussengerecht. Wij gingen als echte foodliefhebbers uiteraard voor de drie gangen inclusief het tussengerecht. Onze drankjes arriveerden al snel na het bestellen. Bij Jamies Italian serveren ze zeer diverse drankjes: een glaasje prosecco als aperitief, diverse wijnen, heerlijke cocktails en ook natuurlijk diverse frisdranken. Wij hadden een girls night out en bestelden allebei een cocktail.

Drinks Festive Cocktail

Al snel werden we verwend met ons voorgerecht, dit is de beroemde antipasti plank en die werd heel leuk gezet op twee blikken tomatensaus. Op deze plank o.a. mortadella di Bologna, buffelmozzarella, olijven, gemarineerde seizoensgroenten en gerookte zalm crostini. De plank is to share: super leuk bedacht om dit op te nemen in het kerstmenu. We eten de plank met gemak leeg, zo lekker is deze antipasti.

Al vrij snel volgt het tussengerecht, dit is de truffel tagliatelle. Aan tafel wordt hier nog  heerlijke parmezaan op gedaan. Ik ben echt een enorme liefhebber van truffelpasta en kan hier enorm van genieten. De pasta is zeer smaakvol en de zwarte truffel erin is een hemels feestje. Hierna zitten we wel aardig vol en lassen we een korte pauze in. 

De pauze duurt niet al te lang, want we willen meer van dit heerlijke eten. Daar komt het hoofdgerecht aan, voor mij de truffel paddestoelen ravioli en voor mijn lieve vriendinnetje het vispakkertje met aardappelgarnituur en knoflook mayo. De lekkere ravioli bevat eekhoorntjesbrood en fontal kaas en wordt geserveerd met paddenstoelensaus, geschaafde truffel en vegetarische parmezaan. Het is echt een lekker gerechtje en een goedgevulde ravioli. Het vispakketje is ook smaakvol, maar de aardappelgarnituur is iets to much, we zitten al erg vol van de drie gerechtjes.

Toch moeten we dit kerstdiner toch echt afsluiten met een dessert, dat kan gewoon niet anders bij een Festive menu. Ik ga voor de Epic Chocolade Browne met chocoladesaus, karamelroomijs & gekarameliseerde popcorn. Mijn tafelgenoot kiest de Sticky Toffee Pudding , dit is een gestoomde sticky pudding met vanilleroomijs en toffeesaus. Deze desserts zien er zeer Festive waardig uit en het is geen zuinige hoeveelheid: hier houden wij van! Echt een lekkere manier om je diner mee af te sluiten. 

Epic chocolate brownie

Ben jij nou nog op zoek naar een leuk restaurant om te eten binnenkort of om kerst/oud & nieuw te vieren dan kan ik je Jamie’s Italian in de Markthal met dit leuke menu van harte aanbevelen. Het is een leuke ervaring om te eten in de Markthal en met dit Festive Menu kom je helemaal in de mood voor de feestdagen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *