Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Verslag van het persevent bij Sugo Amsterdam

SUGO heeft de enige echte vierkante pizza: een luchtig, lekker en gezond alternatief voor de traditionele pizza.

En jawel hoor ik jullie denken, waarom is dit dan zo? Dat zou ik jullie vertellen, want ik (Bobbie van Soupel) mocht voor Marisa naar het persevent van SUGO in Amsterdam, waar wij uitleg kregen over het deeg, de pizza’s, deze ook in alle smaken mochten proberen en ook nog eens een toetje kregen! YUM! Meer wil je niet al foodblogger toch? Oké jullie wilden meer weten over dit luchtig, lekker en gezond alternatief voor de traditionele pizza? Gaan we..

Het deeg rijst tot 72 uur en er worden verder geen geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Ze willen echt de kwaliteit behouden en omdat het langzaam rijzende deeg alleen uit water, meel en gist bestaat is het eindproduct luchtig en licht. Ik heb het deeg in mijn handen gehad en het is echt een luchtig ballonnetje. Dit verspreiden ze dan over een grote plaat en nee niet rollend, want dan zou de luchtigheid verloren gaan. Ze doen dit allemaal met de hand en ze zijn er erg handig in. 😉

Hugo (één van de trotse eigenaren): “Bij SUGO Pizza gebruiken we ingrediënten als kaas alleen voor de smaak. De bodem heeft geen vet nodig, die is heerlijk van zichzelf. Hierdoor kunnen we een scala aan vlees-, vis-, vegetarische- maar ook vegan pizza’s aanbieden met veel minder calorieën en vet dan traditionele pizza’s.”

Door de samenstelling van het meel komt de voedingswaarde dicht in de buurt van een bruine boterham. Dus wat wil je liever een bruine boterham of zo’n rijk belegde vierkante slice, you tell me!

Ze hebben dan ook veel verschillende smaken en combinaties, die ze ook nog eens dagelijks afwisselen om zo een divers mogelijk aanbod te kunnen serveren. Door de geproportioneerde vierkante slices hou je ook ruimte om meerdere smaken te kunnen proberen. Sinds kort kun je zelfs halve slices bestellen. Nog meer ruimte om uitgebreid te variëren voor de ‘ik kan niet kiezers’ onder ons!

Een onverwacht favorietje van mij (Bobbie), de pizza met: gekarameliseerde ui, mascarpone, walnoot, zwarte olijf, tomaat en mozzarella. Echt heel lekker! Maar geloof mij, ze zijn allemaal lekker..

Naast de vierkante pizza’s hebben ze ook nog eens overheerlijke desserts, denk hierbij aan: pizza Nutella (DIT WIL JE), cannoli’s (Siciliaanse wafels gevuld met chocolade, wiite chocolade, hazelnoot of limoncello) en een huisgemaakte tiramisu. Hier kun je bijna niet uit kiezen toch!? Precies eigenlijk gewoon niet, dus des te meer reden om snel langs te gaan en zo veel mogelijk te proberen!

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *